Gözaltı Morluğuna Kalıcı Çözüm

Göz altı morluğu, dolgu malzemeleri, PRP gibi yöntemlerle tedavi edilmeye çalışılan, genç yaşta bile yüze yaşlı ve yorgun ifade katan önemli bir estetik kusurdur.

Tıp biliminde çığır açan kök hücre tedavisi, son yıllarda göz altı morluklarının giderilmesinde de etkin bir şekilde kullanılmaktadır. Buna kök hücre ile rejuvenasyon (gençleştirme) diyoruz. Yöntem, geçen yıllarda Amerika’da yapılan Estetik Cerrahi Kongresi’nde de başarılı sonuçları ile gündeme gelmişti.

Göz Altına Karından Kök Hücre Nakli

Haberin Devamı

Tek seansta kalıcı çözüm sunması açısından hasta konforunu üst düzeye çıkaran tedavi yönteminde kullanılan kök hücreler için genellikle karın bölgesi yağları tercih edilir. Bunun nedeni, bu bölgenin zengin ve erimeye dirençli yağ dokusuna sahip olmasıdır. Göz altına transfer edilecek yağ dokusunun 3-5 cc olması yeterli olmaktadır. Bu yağlar, özel işlemlerden geçirilerek kök hücre açısından zengin ve maksimum ince bir forma getirilir.

Tedavi Nasıl Yapılıyor?

Kök hücre ile göz altı morluklarının tedavisi, diğer yağ dokusu enjeksiyonlarından farklı bir şekilde uygulanmaktadır. Zengin kök hücre dokusu, göz altı derisi ve cilt altına enjekte edilerek işlem tamamlanır. Operasyonun yan etkileri, göz altında hafif morluk ve şişliklerin oluşmasıdır. Bunlar geçicidir. 10 gün içinde kaybolur. Morlukların ortadan kalkması, göz altının normal cilt rengine dönmesi ortalama 20 gün sonra net bir şekilde ortaya çıkmaya başlar. İğnelerle enjeksiyon yapıldığı için göz altında iz oluşmaz.

Nakledilen kök hücreler, göz altında taze damarlar oluşturarak kan sirkülasyonunu arttırır. Dolayısıyla doku tazelenip, yenilenir.

Kimler Bu Tedaviyi Yaptırabilir?

Göz altı morluklarının tedavisi için kök hücre enjeksiyonu tek seansta yapılmaktadır. Etkisi kalıcı olmaktadır. Çoğunlukla diğer tedavi yöntemlerinden fayda görmeyen kadın ve erkeklere uygulanmaktadır.

Göz Altı Morluğu Yaşla Doğru Orantılı Değildir

Göz altı morluklarının ortaya çıkmasıyla ilgili toplumda yanlış bir bilgi vardır. O da, ilerleyen yaşa bağlı olarak ortaya çıkmasıdır. Bilinenin tersine göz altı morluğu kusuru yaşlılıkla ilgili değildir. Vücudun en hassas cildine sahip yüz bölgesinde kırışıklıklar başlamadan önce yetişkinliğe geçiş döneminde ortaya çıkabilmektedir. Hatta bazı çocuklarda bile görülebilmektedir.

Haberin Devamı

Göz Altındaki Renk Değişikliğinin Nedenleri…

Kişiyi yaşlı ve bitkin gösteren morlukların birçok nedeni vardır. Ailesel yatkınlık, alerji, stres, uykusuzluk, burun tıkanıklığı, sinüzit hastalığı, bilgisayar ve cep telefonu bağımlılığı, sigara, uyuşturucu, alkol kullanımı renk değişikliğinin başlıca sebepleridir.

Size yakışan, abartısız ve doğal estetiğe dair yeni yazımızda görüşmek dileğiyle…

Sağlık ve sevgiyle kalın…

www.tayfunturkaslan.com

Instagram://drtayfunturkaslan

Facebook://DrTturkaslan