Yaşam Efes Pilsen One Love Festival yaklaşıyor!

Efes Pilsen One Love Festival yaklaşıyor!

25.04.2013 - 15:11 | Son Güncellenme:

Efes Pilsen One Love Festival 12’de geri sayım heyecanı başladı

Efes Pilsen One Love Festival yaklaşıyor

Bu yıl 12.’si gerçekleştirilecek olan Efes Pilsen One Love Festival, 20 - 21 - 22 Haziran olmak üzere üç gün boyunca Parkorman’da yine

Haberin Devamı

dünyadan ve Türkiye’den sevilen müzisyen ve grupları ağırlayacak.

Daha önce Britpop’un efsane ismi “Blur”un sahne alacağının açıklandığı Festival’de, diğer sanatçılar da belli olmaya devam ediyor.

Fransız post

hip-hop sanatçısı “Wax Tailor” ve İngiliz indie rock grubu “Foals”, Efes Pilsen One Love Festival 12’de sahne alacağı açıklanan

isimler arasında yerlerini aldı.

Efes Pilsen tarafından Pozitif Live organizasyonuyla gerçekleştirilen Efes Pilsen One Love Festival, 12. yılında da müzikseverlere unutulmaz bir müzik, eğlence ve festival deneyimi yaşatmaya hazırlanıyor. 20 – 21 – 22 Haziran tarihlerinde üç gün sürecek festival, İstanbul’un sevilen etkinlik mekanlarından Parkorman’da gerçekleştirilecek. Geçtiğimiz haftalarda Britpop’un efsane ismi Blur’un sahne alacağının açıklandığı Festival’de diğer sanatçı ve gruplar da belli olmaya devam ediyor. Indie Rock müziğin yeni nesil temsilcilerinden İngiliz grup Foals ve asıl adı Jean-Christophe Le Saoût olan ve son albümü “Dusty Rainbow From the Dark” ile büyük beğeni toplayan Fransız Hip Hop sanatçısı Wax Tailor, festival coşkusuna eşlik edeceği açıklanan yeni isimler. İkisi de Türkiye’deki müzikseverlerle ilk kez Efes Pilsen One Love Festival aracılığıyla buluşacak olan Foals 21 Haziran’da, Wax Tailor ise 22 Haziran’da sahne olacak.

Haberin Devamı

25 yıldır alternatif rock dünyasının en önemli isimleri arasında yer alan İngiliz grup Blur da, Türkiye’ye ilk kez Efes Pilsen One Love Festival 12 kapsamında gelecek. Vokal ve klavyede Damon Albarn, gitarda Graham Coxon, bas gitarda Alex James ve davulda Dave Rowntree’den oluşan efsane grup müzikseverlerle 21 Haziran akşamı buluşacak.

Wax Tailor

Çok yönlü ve bağımsız sanatçı Wax Tailor post hip-hop ve düşük tempo müzik sahnesinin önde gelen seslerinden biri olarak kısa sürede ün kazandı. 3 albüm, 50 den fazla ülkede 400’den fazla konser ile dünya çapında hayranlarını eşsiz müzik içeriği ile cezbetti. Fransız prodüktör şimdi de müzikal konseptli albümü “Dusty Rainbow From The Dark” ile başarılı bir geri dönüş yaptı. 4 sene boyunca üzerinde çalışılan albüm 2012’de yayınlandı ve fanları tarafından büyük ilgi ile karşılandı. Efes Pilsen One Love Festivali’nin son gününde ana sahnede yer alacak olan Wax Tailor Sharon Jones, Ursula Rucker, Keziah Jones, Aloe Blacc, Charlie Winston, Alice Russell, Charlotte Savary, A.S.M, Mattic, Archive, RJD2, DJ Format, DJ Vadim, General Elektriks, Daedelus gibi birçok isimle iş birliği yaptı.

Haberin Devamı

Foals

Yannis Philippakis, Jack Bevan, Walter Gervers, Edwin Congreave ve Jimmy Smith tarafından kurulan Oxford, İngiltere çıkışlı indie rock grubu Foals ilk albümleri Antidotes (2004) ile en çok aranan canlı performans gruplarından biri oldu. Şimdi 30’lu yaşlarına yaklaşan grup üyeleri en iyi muziği üretebilmek adına yeraltı kulüplerinde başlayan müzik kariyerlerinin 6 yıl içinde nasıl geliştiğini müziklerine yansıtmaya çalışıyorlar. Grubun üçüncü albümü olan Holy Fire, Foals’un en bilinen ve tanınmalarını sağlayan albüm olma özelliğine sahip. Holy Fire kontrastların bulunduğu bir kayıt olmakla beraber Foals’u en iyi yansıtan ritimlere sahip bir albüm oldu. İngiliz prodüktörlerden Flood ve Alan Mudler grubu sürekli yaratıcı işler yapmaya teşvik ederek, Foals’un gerçek müzik kimliklerini yakalamaya yardımcı oldular.

Haberin Devamı

Blur

1989 senesinde Londra’da Seymour ismiyle kurulan grup, 1991 senesinde Leisure albümüyle çıkış yaptı. Vokal ve klavyede Damon Albarn, gitarda Graham Coxon, bas gitarda Alex James ve davulda Dave Rowntree’den oluşan İngiliz grup, 90’larda önemli Britpop temsilcilerindendir. Bir çoğumuzu Blur’la tanıştıran Song 2, FIFA 98’in de soundtrackleri arasında yer almış hatta oyunun kendisiyle özdeşleşmiştir. İngiliz popüler rock müziğinde adeta bir devrim yaratan sound’uyla Blur, Modern Life Is Rubbish, Parklife, The Great Escape, Think Tank adlı alümleriyle yerini iyice sağlamlaştırdı. 2010’da, Blur’u anlatan No Distance Left To Run adlı bir film yapıldı. Britpop efsanesi Blur, 2012 Olimpiyat Oyunları’nın kapanış töreninde Londra Hyde Park alanında sahne aldı. Bu muazzam gösteriden önce The Puritan ve Under The Westway adlı iki yeni şarkı yazan grup, Londra’da bir çatı katından tüm dünyaya yapılan özel bir video gösterimi ile bu parçaları Twitter üzerinden canlı olarak yayınlandı. İlk albümlerinin yayınlandığı tarihten 21 yıl sonra, 2012 yılında tüm Blur albümlerinin ve çalışmalarının olduğu Blur 21: The Box özel setini çıkardı. 2012 yılında BRIT ödüllerinde “Outstanding Contribution to Music” ödülüne layık görüldü.

Haberin Devamı

Efes Pilsen One Love Festival

İlk kez 2002 tarihinde düzenlenmeye başlanan Efes Pilsen One Love Festival, her yıl dünyadan ve Türkiye’den müziğin önemli isimlerini ülkemizde ağırlıyor. Her yaz sabırsızlıkla beklenen festivallerden biri olan Efes Pilsen One Love Festival, bugüne kadar aralarında Pulp, Kaiser Chiefs, Suede, Editors, Cake, Groove Armada, Sophie Ellis-Bextor, Röyksopp, Gogol Bordello, Beastie Boys, The Black Eyed Peas, Morrissey, The Chemical Brothers, Peter Gabriel, Moby, Manu Chao’nun da bulunduğu 80 grup ve 1.543 sanatçıyı Türkiye’deki müzikseverlerle buluşturdu. Ülkemizin en önemli şehir festivallerinden biri olan ve 2011 yılından bu yana Avrupa’nın festival birliği “Yourope” üyesi olan Efes Pilsen One Love Festival, müziğin yanısıra pek çok farklı etkinliklerle her yıl onbinlerce katılımcıya gerçek bir festival deneyimi yaşatıyor.

Yazarlar