Sağlık El Serçe Parmak Ağrısı Neden Olur Ve Nasıl Geçer?

El Serçe Parmak Ağrısı Neden Olur Ve Nasıl Geçer?

12.09.2021 - 13:05 | Son Güncellenme:

Günlük hayatın en önemli bir parçası haline gelen telefonlar ve bilgisayar gibi insanların anatomisine uygun olmayan yapıdaki teknolojik ürünleri uzun vadeli olarak kullanmak, ellerde problemlere neden olabilmektedir. Sinir sıkışmaları, kireçlenme, kas veya tendonlarda yorgunluk ile kendisini gösteren sıkıntılar iş yaşamını ve sosyal yaşamı olumsuz yönde etkilemektedir. Sizin için el serçe parmağındaki ağrının nedenlerini ve tedavisini derledik.

El Serçe Parmak Ağrısı Neden Olur Ve Nasıl Geçer

 

 Parmaklar vücudun en çok kullanılan organlarındandır. Serçe parmak ağrısı pek çok kişinin yaşamış olduğu rahatsızlıklardan bir tanesini oluşturmaktadır.

Haberin Devamı

 

 Serçe Parmak Ağrısı Neden Olur?

 

 Genel olarak serçe parmak ağrısının en sık sebebi bir el yaralanması olmaktadır. Parmak yaralanmalarının kapsamına bakıldığında cildin kesilmesine, mevcut kemiğin kırılmasına veya morarmasına ya da kas ve dokunun hasarlı almasına sebep olabilmektedir. Kol, bilek veya el üzerindeki bir sinir sıkışması da parmakların ya da serçe ağrısına neden olabilmektedir. Kontrol edilemeyen düzeyde meydana gelen diyabet, B12 eksikliği, ayakta çalışma, MS hastalığının mevcut olması, kronik alkolizm neticesinde sinirlerde iltihaplanma ve hasar oluşması serçe parmağının ağrısına uyuşmasına neden olabilmektedir.

 

 Serçe Parmak Ağrısı Nasıl Geçer?

 

 Temiz bir havlunun içine buzu serçe parmağının ağrıyan bölgesinin üzerinde 10 ile 15 dakika boyunca bekletmek ağrının azalmasında ve varsa şişliğin inmesinde yararlı olmaktadır. İlk 24 ve 72 saat içinde incinen serçe parmağı bandaj yardımı ile sarıp parmağın sabit durmasını sağlamak mümkün olmaktadır. Bunun dışında ağrı şiddetlenmesi durumunda uzman bir doktora girmek faydalı olacaktır.

 

 

Yazarlar