Yaşam Enerji dolu bir gece

Enerji dolu bir gece

14.07.2009 - 00:44 | Son Güncellenme:

16. Uluslararası İstanbul Caz Festivali kapsamında, piyanist Peter Cincotti ve Latin müzik grubu Maraca’s Otra Vision bu akşam konser verecek

Enerji dolu bir gece

Pop-caz vokalisti, piyanist ve şarkı yazarı Peter Cincotti, saat 21.00’de İstinyePark’ta olacak. Cincotti’nin kariyeri 1990 yılında Harry Connick Jr.’ın dikkatini çekmesi ile başladı ve ilk albümü “On The Moon” Billboard’un caz kategorisinde ikinci sıraya tırmandı. Cincotti ardından, prodüktörlüğünü ünlü David Foster’ın üstlendiği albümü “East of Angel Town” ile de eleştirmenlerden tam not aldı. 26 yaşındaki Amerikalı müzisyen, farklı bir tona sahip olan sesinin yanı sıra etkileyici sahne performansı ile de dikkat çekiyor. Bir dönem modellik de yapan Peter Cincotti, Sinatra döneminin ışıltılı caz şarkıcısı ekolünü modern zamanlara taşıyor.

Salsadan rumbaya
Latin müziğinin yetkin topluluklarından Maraca’s Otra Vision da bu akşam 22.00’de Esma Sultan Yalısı’nda sahne alacak. Timbadan salsaya, rumbadan Küba cazına müzikleriyle, Maraca’s Otra Vision konseri Festival’in en hareketli gecelerinden biri olacak. Lakabını Latin müziğinin temel ritim enstrümanlarından ‘maracas’tan alan Orlando ‘Maraca’ Vale’nin grubu, enerji dolu son albümleri “Lo que Quiero es Fiesta” ile sokağın bitmek tükenmek bilmeyen canlılığını caz ve diğer uluslararası tarzlarla bir araya getirdi.


‘Transist’ önce Napoli’de
Didem Özbek ve Osman Bozkurt’un İtalyan sanatçı Danilo Correale‘yle ortaklaşa gerçekleştirecekleri “Transits” projesi Pelin Uran’ın küratörlüğünde 31 Ağustos’a kadar Napoli Madre Müzesi’nde seyirciyle buluşuyor. Proje eylül ayından itibaren de İstanbul’da PiST/// Disiplinlerarası Proje Alanı’nda sergilenecek. “Transits” projesi İtalya’nın Madre Müzesi’ni temsilen Adriana Rispoli ve Eugenio Viola’nın girişimiyle Napoli’nin karakteristik özelliklerini paylaştığı düşünülen Beyrut, Kahire, Tel Aviv, İstanbul ve Atina ile ilişki kurmak üzere geliştirildi. Serginin İstanbul ayağında Didem Özbek ve Osman Bozkurt, 150 yıl önce Grand rue Pancaldi olarak adlandırılan günümüz Cumhuriyet ve Halaskargazi caddelerinin bugün unutulma noktasına gelmiş İtalyan geçmişinden yola çıkarak video, enstalasyon ve basılı  malzemeden oluşan 3 aşamalı bir proje geliştirdi.

Yazarlar