Sağlık Epidural Steroid Enjeksiyonu Nedir? Fıtık İçin Belden Yapılan İğne İşe Yarar Mı?

Epidural Steroid Enjeksiyonu Nedir? Fıtık İçin Belden Yapılan İğne İşe Yarar Mı?

21.04.2021 - 14:47 | Son Güncellenme:

Epidural steroid enjeksiyonu nedir? Fıtık için belden yapılan iğne işe yarar mı? Epidural iğne hangi durumlarda ve kimlere yapılır? Etkili bir tedavi yöntemi midir? Epidural iğne tedavisinin yan etkileri var mıdır? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Epidural Steroid Enjeksiyonu Nedir Fıtık İçin Belden Yapılan İğne İşe Yarar Mı

 Çoğu durumda oldukça tartışmalı etkinliklerine rağmen, epidural infiltrasyonlar sıklıkla kronik sırt ağrısının tedavisinde kullanılmaktadır.

Haberin Devamı

 Epidural Steroid Enjeksiyon Nedir?

 Omurga, servikal ve lomber patolojiler oldukça sıktır. Sağlıklı yaşam süresinin kaybedilmesinin ilk nedenidir ve genellikle fiziksel iktidarsızlık ve sosyal izolasyon nedeniyle karmaşıklaşır. Mevcut tedavilerin etkinliği düşük ila orta düzeydedir. Kronik evrim durumunda, multidisipliner yönetim genellikle endikedir ancak genellikle başarılması zordur. Epidural iğne rahatlatıcı bir tedavi yöntemidir.

 Örneğin boyun ağrısı, bel ağrısı, siyatik ve hatta serviko-brakiyal nevraljiyi hafifletmeye yardımcı olabilecek minimal invaziv bir prosedürdür.

 Fıtık İçin Belden Yapılan İğne Ne İşe Yarar?

 Spinal epidural enjeksiyonlar interlaminal olarak veya transforaminal yolla uygulanabilir. Düşük lomber patolojiler durumunda, sakrokoksigeal hiatus yoluyla bir alternatif kullanılabilir. Bu ilaç ek izlemeye tabidir Bu, yeni güvenlik bilgilerinin hızlı bir şekilde tanımlanmasını sağlayacaktır. Sağlık uzmanları, şüpheli yan etkileri bildireceklerdir.

Haberin Devamı

 Fıtığın rahatlamasını sağlar. Spinal epidural infiltrasyonların risk / fayda oranı konusundaki tartışmalar, servikal foraminal infiltrasyonların bir sonucu olarak meydana gelen alışılmadık sayıda omurilik enfarktüsünün yayınlanmasının ardından başlar.

 Nörolojik ağrı spinal kaynaklı örneğin bir bel fıtığı, bir bel dar bir kanal ya da bir yan, çoğunlukla iltihaplanmanın ya da sinir sıkışmasının ortaya çıkardığı ağrıları keser.

 Epidural Steroid İğnenin Yan Etkisi Var mı?

 Enjekte edilen bölgeye bağlı olarak çeşitli infiltrasyon türleri mevcuttur ve seçim, ağrıdan sorumlu olarak tanımlanan nedenin konumuna göre yönlendirilecektir.

 Bu tür infiltrasyon için halihazırda yalnızca bir ürüne izin verilmiştir, bu nedenle infiltrasyonlar arasındaki fark sadece enjeksiyon yerinin seçimiyle ilgilidir. Bel fıtığı ile ilişkili bel ağrısı olan bazı kişilerde, nöropatik ağrıyı hafifletmek için epidural veya epidural enjeksiyonlar kullanılabilir.

 Steroidal olmayan epidural enjeksiyonların veya salin solüsyonunun epidural enjeksiyonlarının ağrıyı epidural olmayan enjeksiyonlardan daha etkili bir şekilde hafifletebileceği sonucuna varmak mümkündür. Ciddi yan etkisi gözlenmemiştir.

Yazarlar