Stil Erdem Moralıoğlu

Erdem Moralıoğlu

15.02.2012 - 00:00 | Son Güncellenme:

Moda dünyasının uluslararası arenada parlayan "Türk" yıldızı, Erdem Moralıoğlu..

Erdem Moralıoğlu

Tasarımları ile dünya çapında katıldığı moda showlarında kendini ispatlayan, 5 yıldır hızla yol alarak moda dünyası tarafından benimsenen, yeni nesil tasarımcılardan Erdem Moralıoğlu'nu Modazon tasarımcı dosyasının ilk konuğu yapıyoruz.

Haberin Devamı

Uluslararası arenada kısa zamanda kaliteli işler yaparak kendini kanıtlayan tasarımcı, şimdilerde Hollywood ünlülerinin takibinde. Keira Knightley, Sarah Brown, Ashley Olsen ve Michele Obama, Erdem'i tercih eden isimlerden sadece bazıları.

Erdem Moralıoğlu

Babası Türk, annesi İngiliz olan Moralıoğlu, farklı kültürleri yaşam tarzı haline getirerek gelişim sağlayan bir tasarımcı. Tasarım hayatının başlamasından öncesine dayanan "kültür etkileşimleri", paylaşım ve üretim değerlendirmeleri, kendisini tasarım hayatına başladığında bir adım öne geçiriyor. Moralıoğlu "Hayatımdaki kültürel çeşitlilik sayesinde farklı kültürlerin kütlelerine hitap edebilmek, şahsım adına moda dünyasında kalıcı bir iz bırakabilmek açısından önemli bir yeterlilik", diyebilecek kadar da cesur.

Haberin Devamı

2001 yılında Londra'ya Royal College of Art okumak için yerleştiğinden beri, tüm hayatını Londra'da geçirmek istediğine karar vermiş. Yağmurlu ve devamlı olarak karamsar bir havaya sahip olan Londra'nın, güneşli günler gördüğünde sanki "kendisi" olmadığını ancak, burada yaşamak için oldukça fazla sebebi olduğunu, geçtiğimiz yıllarda verdiği bir röportajda vurguluyor.

Erdem Moralıoğlu

Türkiye'de hiç yaşamamış olmasına rağmen, babasının akrabalarını ziyaret edebilmek için İstanbul ve Antakya'ya gelmeyi ihmal etmeyen tasarımcı, İstanbul'a olan hayranlığını; "farklı kültürlerin birleştiği, bu kültürlerinde en iyi yaşatılabildiği dünya şehri" olarak betimliyor.

İkiz kız kardeşi Sara ile hayatında Londra'da devam eden Moralıoğlu, kardeşinin kendisi gibi farklı kültürlerle alakalı çalışmalar yaptığını, ayrıca coğrafya-doğal tarihle alakalı hazırladığı birçok belgeselinde, koleksiyon çalışmaları yaparken kendisine ilham verdiğini bilmekteyiz. Moralıoğlu için Londra Saat Kulesi'de, Topkapı Sarayı'da birer ilham kaynağı, çünkü o koleksiyonlarını hazırlarken "kültürlerden" etkilenen bir tasarımcı.

Kendi adıyla 2005 yılında ilk koleksiyonunu sunduğunda British Fashion ödülünü kazanan tasarımcı, daha sonra aralarında Nicholas Kirkwood, Christopher Kane gibi başarılı isimlerin bulunduğu sekiz adayı geride bırakarak, İngiliz Moda Konseyi ve Vogue tarafından ilk kez verilen moda fonunun sahibi olarak, Erdem markasına 200 bin sterlin değerinde bir ödül kazandırdı. Bu ödül sayesinde markasının daha ileriye dönük çalışmaları için ciddi bir destek kazandığı oldukça açık bir şekilde görülüyor.

Haberin Devamı

Erdem Moralıoğlu

Koleksiyonlarında romantik tasarımlar görmeye alıştığımız Moralıoğlu, zıtlıklarında daha çok etkileniyor ve zıtlıkları kullanarak daha yaratıcı tasarımlar ortaya çıkarabiliyor. Elegan, maceraperest kadınları konu alırken, yaşam mücadelesi veren, ve herşeyden uzak kadınlardan da etkilenebiliyor. Bakış açısının ve düşünce gücünün sınırları zorlamasını benimsediğimiz Moralıoğlu'nun tasarımlarında çiçekleri de görmek mümkün, düz renklerdeki asi tasarımları da izmelek mümkün.

Moda dünyasında tutunmanın zor olduğu dönemlerden geçen tasarımcının en önemli rol modeli Diane Von Furstenberg oluyor. Royal College of Art'tan mezun olduktan sonra Diane Von Furstenberg'in yanında tasarımcı olarak çalışan Moralıoğlu'na bu deneyim "kendi için çalışmak istediğini" öğretmiş. Erdem markasını yaratan tasarımcının koleksiyonları şimdilerde 27 ayrı ülkede satışa sunuluyor ve Türkiye adresi Vakko.

Haberin Devamı

Moda dünyasının "yeni nesil" güçlü tasarımcıları arasında yerini sağlamlaştıran "Erdem" daha çok başarılara imza atacak gibi gözüküyor. 

Yazarlar