Stil Erkek İlkbahar-Yaz 2013 Defileleri

Erkek İlkbahar-Yaz 2013 Defileleri

02.07.2012 - 00:00 | Son Güncellenme:

Biz 2012 yazının tadını henüz çıkarmaya başlamışken tasarımcılar, 2013 İlkbahar/Yaz koleksiyonlarını sergileyerek önümüzdeki dönemin trendlerini belirlemeye başladılar bile. Artık en az kadın tasarımları kadar erkek tasarımlarının da sıkça ön plana çıktığı günümüz moda dünyasında, en çok beklenen etkinlikler arasında erkek moda haftaları yerini çoktan almış durumda. Şimdiki durağı moda başkentlerinden biri Milano olan erkek koleksiyonları arasından buyurun sizin için seçtiklerimiz…

Erkek İlkbahar-Yaz 2013 Defileleri

Genelde gösterişli defile şovlarına alışık olduğumuz Prada, erkek koleksiyonunu sunarken bu defa karşımıza biraz daha tek düze çıkıyor. Moda dünyasının pek de beklemediği bir sunum yapan Miuccia Prada, kadın mankenleri de yalnızca iki gün kala şova eklediğini itiraf ediyor. “Sadelik, kendini tekrarlar ve tek düzedir.” diyen tasarımcı, bu koleksiyonu hazırlarken sadeliğin içinden geldiğini söylüyor ve tasarımlarında genelde sadece şerit detaylı tek renk parçalar kullanıyor. Prada’nın 2013 ilkbahar/yaz koleksiyonunun biraz daha “Miuccia” sihrine ihtiyacı olduğunu düşünenlerdeniz…

Haberin Devamı

Erkek İlkbahar-Yaz 2013 Defileleri

Milano Erkek Moda Haftası’nda en dikkat çekici şovlardan biri Ümit Benan’ın kreatif direktörlüğünü yürüttüğü Trussardi oluyor. Kendi içerisinde sıkça git geller yaşayan markanın ilkbahar/yaz 2013 koleksiyonu, bu sefer görücüsünden tam not alıyor. “Nicola Trussardi’nin en küçük oğlu Tomaso’nun dünyanın her tarafından gelen arkadaşlarının bir cumartesi sabahı burada uyandıklarını düşündüm. Ve onlara plaja gitmeden önce 15 dakikalık bir sunum yapmak istedim.” diyerek defileyi yazlık yerde yapmayı daha uygun gördüğünü anlatan Ümit Benan, koleksiyonunda pastel mavileri, yeşilleri ve sarıları kullanarak tarzı olan beyleri kendine hayran bırakıyor. Biz Türkler de bir Türk tasarımcının Trussardi gibi büyük bir markanın başında olmasıyla ve başarılarıyla gururlanıyoruz.

Haberin Devamı

Erkek İlkbahar-Yaz 2013 Defileleri

Mugler ilkbahar/yaz 2013 koleksiyonunda sahneye çıkan tasarımlar önceki Mugler koleksiyonlarının yanında kesinlikle daha giyilebilir! Şov amaçlı kıyafetler tasarlamaktan bir adım uzaklaşan kreatif direktör Nicola Formichetti ve erkek koleksiyonunun tasarımcısı Romain Kremer’ın doğru yönde adım attıklarına inanıyoruz. Fütüristik ve minimalist denebilecek tasarımlarla karşımıza çıkan Kremer, 1960’ların “uzay çağı”nı koleksiyonuna direkt taşımak yerine, “denizaltı”ndan da ilham alarak tasarımlarını daha yeni ve daha modern bir bakış açısıyla hazırladığını söylüyor. Koleksiyonunda ceketlere sıkça yer veren tasarımcının, kesimli yaka detaylarına yer verdiğini görüyoruz. Kumaşların parlaklığı ve aralara serpiştirdiği renklerle de beğenileri toplayan Mugler, bizce en güzel günlerini henüz görmedi bile!

Erkek İlkbahar-Yaz 2013 Defileleri

Louis Vuitton çatısı altında 3. yılını tamamlayan erkek koleksiyonu tasarımcısı Kim Jones, markanın adına yakışacak şık bir koleksiyonla karşımıza çıkıyor. Her zamanki Louis Vuitton şıklığına biraz daha lüks ve sportif görünümler ekleyen tasarımcı, tatile çıkacak beyler için mükemmel bir ilham kaynağı olacağa benziyor. Louis Vuitton dendiği zaman akla gelen aksesuarların da defilede eksik kalmadığını görüyoruz. Özellikle büyük çantalara yer verilen defilede, birbirinden şık ayakkabılar da dikkat çekiyor -beyaz ayakkabılar tam da mevsime uygun!-. Sunduğu bu koleksiyonla moda dünyasının önemli isimleri de dahil olmak üzere birçok moda severin beğenisini tekrar toplayan Kim Jones, Louis Vuitton’un erkek koleksiyonu tasarımcısı koltuğunda daha uzun süre oturacak gibi.

Haberin Devamı

Erkek İlkbahar-Yaz 2013 Defileleri

Dönemin en renkli koleksiyonu Gucci’den geliyor! Markanın kreatif direktörü Frida Giannini’nin, bu renkli koleksiyon için “Akdeniz yazı”ndan ilham aldığı söyleniyor. Görür görmez tatile çıkma isteği uyandıran tasarımlar arasında, çizgili takımlardan puantiyeli takımlara kadar birçok parça bulunuyor. Gucci’nin artık klasikleşen şık loafer ayakkabılarıyla kominlenen kıyafetler arasında en dikkat çekici olanlarsa kesinlikle floral desenli olanlar! Beylerin hoşuna gider de giyerler mi emin değiliz ama Giannini’nin Gucci için yaptığı koleksiyon genel olarak bir hayli sevildiğine eminiz!

Erkek İlkbahar-Yaz 2013 Defileleri

Yazarlar