Sağlık Erkeklerde Cinsel İsteksizlik Nedenleri Nelerdir? Cinsel İsteği Artırmak İçin Neler Yapılmalı?

Erkeklerde Cinsel İsteksizlik Nedenleri Nelerdir? Cinsel İsteği Artırmak İçin Neler Yapılmalı?

04.03.2021 - 17:28 | Son Güncellenme:

Erkekler bazı dönemlerde cinsellik konusunda isteksiz olabiliyor ve bu durum erkekleri genel olarak korkutuyor. Herhangi bir sağlık sorunu olup olmadığını anlamak için birçok yola başvuruyor. Erkeklerde cinsel isteksizlik nedenleri nelerdir? Cinsel isteği arttırmak için neler yapılmalı? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Erkeklerde Cinsel İsteksizlik Nedenleri Nelerdir Cinsel İsteği Artırmak İçin Neler Yapılmalı

Erkeklerin cinsel isteksizlik yaşamasının bazı nedenleri olabilir.

Erkeklerde Cinsel İsteksizlik Nedenleri?

Cinsel isteksizlik erkeklerde bazı dönemlerde rastlanan bir durumdur. Yaşanan bu sorun birçok nedenden dolayı olabilir. Kişilerin kendini etkileyecek herhangi bir durum yaşaması bile, cinsel isteksizliğe yol açabilir. Yoğun stres ve psikolojik etkiler cinselliği bire bir olarak etkileyen faktörlerdir. Cinsel isteksizlik çiftler arasında büyük sorunlar açabileceğinden, erkekler bu konuda çok hassas olabiliyor.

Cinsel isteksizlik araştırmalara göre kadınlarda daha fazla görülüyor. Fakat erkeklerde de görülen bir sorun olduğundan, tedavi edilmesi gerekiyor. Erkeklerin yaşadığı bazı sorunlardan dolayı cinselliğe karşı isteksiz olabilir. Erkeklerde cinsel isteksizlik şu durumlarla oluşabilir;

Haberin Devamı

● Erken boşlama
● Geç boşalma
● Sertleşme sorunu


Cinsellikte bu durumlar yaşandığında erkek psikolojik olarak etkilenir ve bu yüzden cinselliğe karşı isteksiz olabilir. Yapılan tespitlerde bazı sağlık sorunlarının da cinsel isteksizliğe neden olduğu görülmüştür. Bu sağlık sorunları şu şekildedir;

● Cinsellikte korku ve kaygı duyguları
● Birleşme gerçekleştirmeme isteği
● Birleşme sırasında oluşan ağrı
● Sertleşme güçlüğü yaşamak
● Erken boşalma
● Geç boşalma
● Eşler arasında cinsel uyumsuzluk


Cinsel İsteği Arttırmak İçin Neler Yapılmalı?

Erkeklerin cinsel isteksizliği giderecek birçok yöntem bulunuyor. Öncelikle erkeklerin neden cinselliğe karşı isteği olmadığını öğrenmek gerekir. Bunun altında yatan psikolojik bir sebep bulunuyorsa, tedavi olarak erkeğin psikolojik olarak destek alması gerekebilir. Erkekler bu konuda hassas olduklarından dolayı, tedavileri bazen kabul etmeyebiliyor. Fakat bu sağlık probleminin ortadan kaldırılması için, psikolojik destek başta olmak üzere tedavi yöntemlerine izin vermesi gerekiyor.

Erkeklerin her zaman cinsellikte ön plana çıkmak istemesi bu sorunları beraberinde getirebiliyor. Cinsel isteği arttırmak için yanlış tedavi yöntemleri uygulanabiliyor. Erkekler herhangi bir destek almaktan çekindiği için, kendi yöntemlerini uygulamak isteyebiliyor. Fakat bu durum daha büyük sorunların ortaya çıkmasına sebep oluyor. Erkekler hiç bilinmeyen ve onaylanmayan yöntemler kullanarak durumu daha kötü yapabilir.

Cinsellik konusunda verilen birçok terapi bulunuyor. Aile ve cinsel terapiler bu sorunları yaşayan kişiler için verilen terapilerdir. Cinsel terapi, özellikle erkeklerin kafasında yatan sorunu bulmak için çok faydalı bir terapi yöntemidir. Bu terapi yöntemiyle bu sağlık sorununun kolayca ortadan kaldırılması mümkündür.

Yazarlar