Yaşam ESKİ ANAP’LI MİLLETVEKİLİ İFADE VERDİ

ESKİ ANAP’LI MİLLETVEKİLİ İFADE VERDİ

07.06.2010 - 01:03 | Son Güncellenme:

Turgutreis’te, aralarında Gardens of Babylon ve Kefaluka isimli otellerin de bulunduğu 55 imar dosyasındaki yolsuzluk iddialarıyla ilgili olarak eski ANAP Kocaeli Milletvekili Sefer Ekşi’nin ifadesi alındı

ESKİ ANAP’LI  MİLLETVEKİLİ İFADE VERDİ

Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı’nca düzenlenen yolsuzluk ve rüşvet operasyonuyla ilgili olarak gözaltına alınan 64 şüpheliden 26’sı dün adliyeye sevkedilirken, eski Kocaeli ANAP milletvekili Sefer Ekşi dün başsavcılığa gelerek ifade verdi. Ekşi, rüşvet iddialarını reddetti.
Bodrum Jandarma Bölük Komutanlığı, aralarında Gardens of Babylon ve Kefaluka isimli otellerin de bulunduğu 55 imar dosyasıyla ilgili usulsüz işlemlerin tespit edilmesiyle operasyon başlatmıştı. Kefaluka Otel’in sahibi Recep Ekşi’nin ağabeyi eski ANAP Kocaeli Milletvekili Sefer Ekşi’nin, oteli inşa eden Ek-Can inşaat şirketinde genel koordinatör olduğu belirtildi.

1 yıldır takipteydi
Ekşi’nin yaklaşık 1 yıldır jandarmanın takibinde olduğu öğrenildi. Eski Turgutreis Belediye Başkanı ANAP’lı Server Ali Yazgan ve Yazgan’ın iş ortağı Recep Kale’nin de aralarında bulunduğu 26 şüphelinin sorguları sürüyor.
Alınan bilgiye göre Kefaluka Otel’in ruhsat harcının 250 bin lira olduğu, bunun 50 bin lirasının makbuz karşılığı belediyeye yatırıldığı, 150 bin lira civarındaki paranın ise Turgutreis Belediye Meclisi’nin ANAP’lı üyesi Mehmet Kaya’ya Sefer Ekşi‘nin elden verdiği öğrenildi.
Bodrum Cumhuriyet Başsavcısı’nın talimatıyla jandarmaya gelerek ifade veren Sefer Ekşi, “Bir çok şirketim var, kimseye elden para vermedim” dedi. İfadesinden sonra serbest bırakılan Ekşi’nin isminin iddianameye girip girmeyeceği netlik kazanmadı.

Belediyenin makineleri
Turgutreis Belediyesi’ne iş yapan Mehmet Hüsnü Çatlacıoğlu isimli müteahhidin, aldığı işlerde kendi iş makineleri yerine belediyenin iş makinelerini kullandığı bildirildi. Gözaltına alınan kişiler arasında olan Çatlacıoğlu’nun böbrek nakli beklediği için adli kontrol ve yurt dışına çıkış yasağı şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı öğrenildi.
Zanlıların Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı’nca sorguları bittikten sonra mahkemeye çıkarılacakları bildirildi. Yolsuzluğun boyutlarının 30 milyon TL’ye ulaştığı öne sürüldü.

Yazarlar