Yaşam Eski eşi vurdu, savcılık uyandı!

Eski eşi vurdu, savcılık uyandı!

22.04.2008 - 01:09 | Son Güncellenme:

Eski eşi tarafından tehdit edilen kadın, tehditleri savcılığa intikal ettirdikten 10 gün sonra vuruldu. Savcılık, genç kadın vurulduktan sonra harekete geçti

Eski eşi vurdu,  savcılık uyandı

Boşandığı eşinin ölüm tehditleri üzerine savcılığa başvuran 29 yaşındaki Yasemin Rençber (29), adaleti ancak kurşun yağmuruna tutulduktan sonra harekete geçirebildi. Savcılık, genç kadın evinin önünde eski eşi tarafından 7 kurşunla vurulduktan sonra kaymakamlığa yazı yazarak, Rençber’in güvenliğinin sağlanmasını istedi. Rençber yoğun bakımda yaşam mücadelesi verirken, saldırgan Ersin Ertuğrul kayıplara karıştı.
Yasemin Rençber işyerinde tanıştığı Ersin Ertuğrul’la (32) evlendikten sonra bir oğulları oldu. Daha sonra Rençber, şiddetli geçimsizlik nedeniyle boşanma davası açtı. Boşanmanın geleneklerine aykırı olduğunu söyleyen Ertuğrul, eşini davayı geri çekmesi için tehdit etmeye başladı. Baskılara boyun eğmeyen Rençber, Ümraniye Adliyesi’nde boşandı. 

Mahkemede tehdit etti

Ertuğrul’un tehditleri boşanma sırasında mahkemede de sürdü. Eşine “Bizde bir kere evlenilir, her şey bir kere olur, ölene kadar, bir kere daha düşün” diyen Ertuğrul’u hâkim uyardı. Ancak Ertuğrul, “Ben olacakları söylüyorum” diyerek tehditlerine devam etti. Mahkemedeki tehditlerine karşı bir işlem yapılmadı.
Ertuğrul, boşandıktan sonra da tehditlere devam etti. Yasemin Rençber ise polise ve savcılığa vurulmadan 10 gün önce 7 Nisan’da şikâyet dilekçesi verdi. Dilekçesinde, eski eşinin kendisine, “Seni öldürürüm, öldürmekle kalmam, tüm aileni, kardeşlerini ve yeğenini de öldürürüm” dediğini belirtti.
Görüşme taleplerine olumlu cevap alamayan Ertuğrul, 17 Nisan’da Rençber’i, eski evlerinin telefonunu kendi üzerine almak bahanesiyle buluşmaya ikna etti. Telekom’a gidildikten sonra çift taksiyle genç kadının ailesinin Ümraniye’deki evinin önüne geldi. Ertuğrul, taksiden indikten sonra “Gel barışalım” teklifini yineledi. Rençber olumsuz cevap vererek eve doğru yöneldi. Bu sırada silahını çeken Ertuğrul, eski eşine seslendi. Sesin geldiği tarafa dönen Rençber, kurşun yağmuruna tutuldu. Vücuduna 7 kurşun isabet eden genç kadın hastaneye kaldırılırken, saldırgan kaçtı. Hastanede 4 gündür yoğun bakımda yaşam mücadelesi veren Rençber’in vücudundaki iki kurşun ise riskli bölgelerde olduğu için çıkarılamadı.
Rençber saldırıdan bir gün sonra tekrar adliyeye giderek, tekrar şikâyetçi oldu. Savcılık ise Yasemin Rençber’in 7 Nisan’da verdiği şikâyet dilekçesini içeren ve İlçe Emniyet Müdürü’nün de imzasını taşıyan bir yazıyı kaymakamlığa verilmek üzere aileye verdi. 18 Nisan tarihli yazıda, yoğun bakımda olan Rençber’in vurulduğuna dair hiçbir bilgi yer almadı. Yazıda, Rençber’in boşandığı eski eşi tarafından ölümle tehdit edildiği belirtilerek can güvenliğinin sağlanması istendi.

Haberin Devamı

Hukuki süreç nasıl işliyor?
Bu tür durumlarda, tehdit edilen kişi savcılığa şikâyet dilekçesi verince soruşturma süreci başlatılıyor. Savcılık, tehdit eden kişiyi doğrudan savcılığa davet edebileceği gibi emniyetten yakalanıp kendisine getirilmesini de isteyebilir. Yeterli delil toplanırsa 6 aydan 5 yıla kadar hapis istemiyle dava açılıyor, yine durumun vahametine göre şüpheli tutuklanabiliyor.
Hukukçu Prof. Dr. Adem Sözüer, “Tehdit suçu oluştuğu zaman savcılık soruşturma başlatmak durumundadır. Özellikle böyle aile içi tehditler söz konusu olunca daha aktif ve enerjik davranmak, adli kontrol tedbirlerine başvurmak gerekir” dedi.

Yazarlar