Püf Noktası Evde karınca istilasına son verin! Karıncaların kökünü kurutacak

Evde karınca istilasına son verin! Karıncaların kökünü kurutacak

06.12.2023 - 16:47 | Son Güncellenme:

Karıncalar zararsız hayvanlar olsalar da koloni halinde yaşadıkları için ev içerisinde rahatsız edici olabilirler. Hızla üreyen bu canlılar evimizi istila edebiliyor. Karıncalara zarar vermeden ve onları öldürmeden evden kaçırmanın ise bazı basit formülleri mevcut.

Evde karınca istilasına son verin Karıncaların kökünü kurutacak

Mutfak, balkon ve bahçelerde sürü halinde evimizi istila eden karıncalar rahatsız edici bir hal alabiliyor. Hele ki yere düşen kırıntıların hemen başına üşüşüp evi istila ediyorlar. Zararsız olsalar da sürekli çoğalarak daha çok istila ediyorlar. Bu durumda onlara zarar vermeden evdeki malzemelerle kurtulabilirsiniz.

Haberin Devamı

KARINCALARIN GEÇTİĞİ YERE SÜRÜN

Posta.com.tr’de yer alan içeriğe göre, karıncalardan kurtulmak için yarım çay kaşığı toz tarçını veya tarçın yağını bir bardak suyun içine dökün. Karışıma pamuk bandırarak karıncaların geçtiği yerlere sürün.

Bir diğer yöntem de pencerelere, kapı girişlerine ve evin diğer girişlerine çubuk tarçın bırakmak.

Son bir yöntem de sprey şişesine tarçın yağı ve su ekleyip bunu karıncaların geçtiği yolların üstüne püskürtmek.

BELİRLİ ARALIKLARLA DAMLATIN

Hurriyet.com.tr’de yer alan bir habere göre, okaliptus, kekik ve lavanta yağları da karıncalar için caydırıcıdır. Bu yağları bir kap suyun içine ilave ettikten sonra karınca yollarını silebilirsiniz. Belirli aralıklarla karınca yollarına damlatabilirsiniz.

Haberin Devamı

KARINCALARDAN KURTULMA YOLLARI

Limon Suyu veya Sirke

Limon suyu veya sirke, karıncaların hoşlanmadığı asidik bir ortam yaratır. Karıncaların giriş yaptığı bölgelere bu sıvıları uygulayarak karıncalardan kurtulabilirsiniz.

Biberiye Yağı veya Nane Yağı

Biberiye yağı veya nane yağı gibi esansiyel yağlar, karıncaları uzak tutabilir. Bu yağlardan birkaç damla su içinde karıştırarak ve karıncaların giriş yaptığı bölgelere sürerek kullanabilirsiniz.

Kahve Telvesi

Kahve telvesi, karıncaların kokusunu maskeleyebilir ve onları uzak tutabilir. Karıncaların sıkça görüldüğü alanlara kahve telvesi serpiştirebilirsiniz.

Evde karınca istilasına son verin Karıncaların kökünü kurutacak

EVDE NEDEN KARINCA OLUR?

Karıncaların evlerde ortaya çıkmasının birkaç nedeni olabilir. İşte karıncaların evlerde görülmesine yol açan yaygın sebepler…

Gıda Kaynakları

Karıncalar, evlerde bulunan yiyecek ve içecek kalıntılarına çekilir. Yiyecek artıkları, açıkta bırakılmış gıdalar veya kirli bulaşıklar, karıncaların beslenme kaynaklarıdır.

Su Kaynakları

Karıncalar, su bulabilecekleri bölgelere çekilebilirler. Sızıntılar, damlayan musluklar veya nemli alanlar, karıncalar için çekici olabilir.

Yuva Yapma İhtiyacı

Karıncalar, koloni halinde yaşarlar ve evlerde sığınacakları uygun bölgeler bulabilirler. Duvar çatlakları, pencil kenarları veya elektrik prizleri gibi küçük alanlarda yuvalanabilirler.

Haberin Devamı

Hava Koşulları

Sıcak hava, karıncaların faaliyetlerini artırabilir. Özellikle yaz aylarında, karıncalar evlere daha fazla girebilirler.

Bitkisel Materyaller

Evde bulunan bitkisel materyaller, karıncaların yuva yapma ve beslenme için ilgi çekici olabilir. Bu materyaller arasında ahşap, karton veya kağıt ürünleri bulunabilir.

Koku ve Yollar

Karıncalar, yaptıkları koku izleri ve belirledikleri yollar üzerinde ilerleyerek yerleşim bölgelerini keşfederler. Bir kez bulundukları bir bölgeye ulaştıklarında, diğer karıncalar da bu yolu takip edebilir.

Diğer Karıncalar

Karıncalar, diğer karıncaların bıraktığı izleri takip edebilirler. Eğer evinizde önceden karınca sorunu yaşandıysa, bu durum yeni karınca kolonilerini çekebilir.

Yazarlar