Yaşam Futbolun devleri filmde buluştu

Futbolun devleri filmde buluştu

29.06.2010 - 01:01 | Son Güncellenme:

Mustafa Denizli ve Kenny Dalglish 2011’de gösterime girecek olan “Will”in final çekimleri için İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı’nda bir araya geldi

Futbolun devleri filmde buluştu

Liverpool Futbol Kulubü’nün desteğiyle Galatafilm ve Strangelove Productions’ın yapımcılığını üstlendiği “Will” adlı sinema filminin final sahnelerinin çekimlerine dün İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı’nda başlandı. 2011’de vizyona girecek filmin başrol oyuncusu Will’i çocukların 8 saatten fazla durması yasak olduğundan üç ayrı oyuncu canlandırıyor. İstanbul çekimlerinde Will olarak Perry Eggleton kameraların karşısındaydı. 11 yaşında Liverpool futbol takımının dünyadaki en büyük hayranı rolünde izleyeceğimiz Will, sempatikliğiyle basının ilgisini topladı.
Filmde annesini kaybetmiş 11 yaşında bir çocuk olan Will, yıllardır görmediği babasıyla günün birinde karşılaşıyor. Babasının İstanbul Olimpiyat Stadı’nda oynanacak 2005 Şampiyonlar Ligi Finali Liverpool- A.C. Milan maçına iki bileti olduğunu öğreniyor. Fakat babasının aniden ölmesiyle Will bu yolculuğa hiç tanımadığı Alex ile çıkmak zorunda kalıyor.

‘Benim başka versiyonum’
Bu yolculuktan basın aracılığıyla neredeyse tüm dünya haberdar. Küçük Will’in yolunu gözleyenler arasında iki büyük isim var. Türk futbolunun ‘büyük Mustafa’ lakaplı teknik direktörü Mustafa Denizli ve İngiltere’nin ‘kral’ lakaplı futbol efsanesi Kenny Dalglish. Film setinde bir araya geldiğimiz Mustafa Denizli “Kenny ile aynı dönemlerde oynadık fakat tanışmadık o benim başka bir versiyonumdur” diyor. Filmle ilgili duygularını ise şöyle anlatıyor: “Daha önce reklam filmlerinde oynadığım için çok fazla heyecanlı değilim fakat bu benim ilk sinema filmim; ayrıca Kenny de ben de oyuncu olmadığımız için bakalım göreceğiz neler olacağını.”
Filmin yapımcılarından Muharrem Gülmez ise bu projenin kendilerini çok heyecanlandığını belirterek, hem yabancı ortaklı bir film yapmanın hem de 12 milyon dolar bütçeli bir filme imza atacak olmanın önemini vurguladı.

Yazarlar