Sağlık Günlük Ped Nedir, Nasıl Kullanılır? Hangi Durumlarda Günlük Ped Kullanılmalıdır?

Günlük Ped Nedir, Nasıl Kullanılır? Hangi Durumlarda Günlük Ped Kullanılmalıdır?

24.04.2021 - 17:02 | Son Güncellenme:

Günlük ped, normal pedin daha ince ve daha küçük olanı olarak tanımlanabilir. Diğer pedlerde olduğu gibi iç çamaşırına altında bulunan yapışkan yüzeyle sabitlenir. Günlük pedler, çok incedirler. Bu pedler, iç çamaşırının temiz ve kuru kalmanı sağlar. Aynı zamanda güblük pedler, yumuşak ve emici bir malzemeden yapılır. Günlük ped nedir, nasıl kullanılır? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Günlük Ped Nedir, Nasıl Kullanılır Hangi Durumlarda Günlük Ped Kullanılmalıdır

Günlük pedler, kızların gün boyu kendini güvende ve rahat hissetmesini sağlar. Pedler, günlük kullanım için tasarlandığı için iç çamaşırına yerleştirilmesi çok kolaydır.

Haberin Devamı

Günlük Ped Nasıl Kullanılır? 

Kızınıza elini yıkadıktan sonra pedin arkasında bulunan yapışkan yüzeyin üzerindeki kağıdı kaldırarak iç çamaşırının ortasına yerleştirerek bastırması gerektiğini söylemeniz gerekir. Pedin kanatlarını iç çamaşırının kenarlarına doğru düzgün bir şekilde kıvırarak iç çamaşırını yukarı doğru çekerek pedi doğru bir şekilde yerleştirip yerleştirmediğini kontrol etmesi gerekir. 

Hangi Durumlarda Günlük Ped Kullanılmalıdır?

Vajinal akıntı regl döngüsünün neresinde olursanız olun normaldir. Vajinal akıntı sizi huzursuz hissettiriyor ve iç çamaşırınızın temiz kalmasını istiyorsanız günlük ped kullanabilirsiniz.

Her ihtimale karşı günlük ped kullanmak, kendinizi güvende hissetmeniz sağlar. Özellikle de ilk reglden sonra birkaç defa düzensiz regl olabilir ve ummadığınız bir anda hazırlıksız yakalanabilirsiniz. Kötü sürprizleri sevmeyenler günlük ped kullanmayı tercih edebilir.

Haberin Devamı

Regl günlerinin en hafif dönemlerinde başında ya da sona doğru hafif kanamanoz olduğu zamanlarda iç çamaşırınız ile aranızda ince bir koruma olması yeterli olur.

Ağır antrenman, yoğun tempolu iş günlerinde ve egzersiz sırasında ya da nemli ve sıcak günlerde terli iç çamaşırı hissi yaşamak sizi spordan ve günlük hayattan soğutabilir. Günlük pedler, ıslaklığı büyük ölçüde emer ve yüzeyin altına nemi çekerek kendinizi rahat hissetmenizi sağlar.

Günlük Pedin Avantajları

Her akıntıya ve iç çamaşırına uygun farklı boyutlarda günlük ped bulunur.

Günlük pedler sizi bir süper kahraman gibi kötü sürprizlerden korur.

Günlük pedlerde bulunan nefes alan katmanlar sıvıyı ve kokuyu vücudundan uzak tutmaya yardımcı olur. Aynı zamanda her zaman kendinizi ferah, kuru ve temiz hissetmenizi sağlar. 

Günlük pedler çok ince olduğu için gün içinde varlığını hissetmezsiniz.




Yazarlar