Yaşam Garsondan ‘çok eşlilik’ savunması: Bu gerekli

Garsondan ‘çok eşlilik’ savunması: Bu gerekli

27.01.2011 - 00:22 | Son Güncellenme:

Eşleri dam temizlerken elektrik akımına kapılıp yaralanınca gündeme gelen dokuz çocuk babası, garson Müfit Gür, “Silvan’da çok eşli çok. Çok eşlilik çok gerekli” dedi

Garsondan ‘çok eşlilik’ savunması: Bu gerekli

Diyarbakır’ın Silvan ilçesi’nde 500 TL aylık ücretle garsonluk yapan Müfit Gür’ün (37), biri imam nikahlı 2 eşi 7 ay önce evlerinin damını temizlerken yakından geçen elektrik akımına kapıldı. İmam nikahlı eş Sonya Sağlam (28) ağır, resmi nikahlı eş Mülkiye Gür (27) ise hafif yaralandı.
Sonya, Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde yaşam savaşı verirken, evdeki 9 çocuğa Mülkiye Gür bakıyor. Müfit Gür ‘hurriyet.com.tr’ye ilginç açıklamalarda bulundu. Tek katlı müstakil evde aylık 150 lira kirada oturan Müfit Gür, çok eşliliğin gerekli olduğunu savundu. Ailesinde amcası, dayısı başta olmak üzere birçok akrabasının çok eşli olduğunu söyleyen Gür, eşlerinden Sonya’nın amcasının da çok eşli olduğunu belirtti. Gür, Silvan’da da çok eşli yaşayanların bulunduğunu anlattı. Gür’ün sorulara verdiği yanıtlar şöyle:
İkinci evlilik nasıl gerçekleşti?
10 yıl önce Sonya Sağlam ile imam nikahı ile evlendim. Bir yıl sonra Mülkiye’yi görünce aşık oldum. Bunu Sonya’ya anlatarak birlikte yaşabileceğimizi söyledim. ‘Beni sevmiyor musun?’ deyince ‘Seni de onu da seviyorum’ dedim. Bir süre sonra Sonya, Mülkiye ile evlenebileceğimi söyledi. Mülkiye’yi eve çağıran Sonya beni sevip sevmediğini sordu. Mülkiye de sevdiğini söyleyince, ‘O zaman seni kaçıracağız, hazırlıklı ol’ dedi.
Kaçırdınız mı?
Mülkiye’yi ailesi vermezdi, bunun için kaçırmamız gerekiyordu. Mülkiye’yi kaçırırken, Sonya’da bana yardım etti. Mülkiye’yi kaçırıp, üçümüz birlikte Diyarbakır’daki yakınlarımızın yanına gittik. Burada 3 ay kadar kaldıktan sonra yeniden Silvan’a döndük.
Resmi nikah için nasıl karar verdiniz?
Ben önce Sonya’ya resmi nikah yapmak istediğimi söyledim. O da ‘Sen benim yanımda ol yeter. Sen kimi istiyorsan ona yap. Mülkiye iyi bir insan ona yapabilirsin’ dedi. Bunun üzerine Mülkiye’ye resmi nikah yapmaya karar verdim.
Düğün yaptınız mı?
Sonya düğün yapmamızı istiyordu. Tek şartı kendisi de düğünde gelinlik giymek istemekti. Ben de giyebileceğini söyleyince, Sonya düğünün tüm hazırlıklarını yaptı. Hatta iki gelinliği de o aldı. Düğünde iki karım da gelinlik giydi. Ben düğün hatırası olması için iki karımın arasına oturup birlikte hatıra fotoğrafı çektirdik.
Aile içinde sorun yaşanmadı mı?
Biz üçümüz çok mutlu bir yaşam kurduk. Sonya ile Mülkiye çok iyi anlaştılar. İki beni çok seviyordu, her yere üçümüz birlikte giderdik. Beni çok sevdikleri için benim için ellerinden her şeyi yapıyorlardı. Ben birine diğerinden habersiz birşey aldığım zaman karşı çıkıp, onada alacaksın diyorlardı. Mutlu beraberliğimiz süresince Mülkiye’den 4, Sonya’dan da 5 çocuk sahibi oldum. Çocuklarımın hepsini üzerime kaydettirdim. Hiç birini diğerinden ayırmadım. Onlarda ayırmadılar.
Kaza nasıl oldu?
Sonya ile Mülkiye, yanlarına çocuklardan bazılarını alıp, daha önce oturduğumuz evin damını temizlemeye çıktılar. Bu sırada geçen yüksek gerilim hattına kapılmışlar. Kazada Sonya ağır, mülkiye ise hafif yaralandı. Sonya’yı Diyarbakır Dicle Üniversitesi Hastanesi’ne götürdük. burada 7 aydır tedavi görüyor. Durumu çok ağır, yaşam savaşı veriyor.
Çocuklara kim bakıyor?
Sonya’nın hastaneye yattığı zaman ondan olan çocuğumuz Semanur 16 günlüktü. Tüm çocuklara Mülkiye bakıyor. Hiç bir çocuğu diğerinden ayırmıyor.
İki kadın 9 çocuk nasıl geçiniyordunuz?
Garsonluk yapıyordum, aldığım parayla geçinmeye çalışıyorduk. Ancak Sonya’nın hastaneye yatması ardından durumumuz kötü oldu. Onun tedavisi için 48 bin TL borçlandım. Evimizi değştirmek, bazı eşyalarımızı satmak zorunda kaldık. Hiç birşeyim kalmadı.
Bu olayda 2 eşini de kaybetseydin ne yapardın?
Bu çocuklarım olmasaydı kesin intihar ederdim.

Haberin Devamı

Garsondan ‘çok eşlilik’ savunması: Bu gerekli

Müfit Gür, ikinci evliliğini yaparken şimdi hastanede olan ilk eşi Sonya’nın (sağda) isteğini kırmamış ve ikisine de gelinlik giydirmiş.

Kumasına üzülüyor
Mülkiye Gür, kuması Sonya’nın durumuna çok özüldüğünü söyledi. Gür, ilk günden şimdiye kadar hep çok iyi anlaştıklarını belirterek, “O çok iyi bir insandı. Bana bugüne kadar hep iyi davrandı. Şimdiye kadar hiç kavga etmedik. Her yere beraber gider, her şeyi birlikte yapardık. O benim çocuklarıma ben onun çocuklarına bakardım. Keşke onun başına gelen benim başıma gelseydi. Onun sağlığına kavuşmasını istiyorum” dedi.

Yazarlar