Yaşam Gelirsen Bir Kimliğim Olur

Gelirsen Bir Kimliğim Olur

10.02.2014 - 14:47 | Son Güncellenme:

.

Gelirsen Bir Kimliğim Olur

Eser Adı: GELİRSEN BİR KİMLİĞİM OLUR
Yazar adı : Turhan Muharrem Turhan
Yayınevi : Delisarmaşık
Dizi Adı: Edebiyat-Şiir
Katkıda Bulunanlar: (Hülya Kılıç, Burçak Çınar, Ali Kemal Ergelen)
Cilt Bilgisi: Amerikan Cilt
Kağıt Bilgisi: 90 gr.EnsoLüx
Basım Tarihi: Ocak-2014
Basım Bilgisi: (1. Basım)
Sayfa Sayısı: 112
Kitap Boyutları: 13,5x21
ISBN No: 978-605-4815-28-9
Barkod No: 9786054815289

Kitap Tanıtım Yazısı :

Haberin Devamı

Franz Kafka “okuduğumuz bir kitap bizi kafamıza vurulan bir darbe gibi sarsmıyorsa, niye okumaya zahmet edelim ki” demiş. Ses kaydı sosyal medyada yayılmaya başladığında “Gelirsen Bir Kimliğim Olur” şiiri de insanların zihninde benzer bir etki yaratmıştı. Bu şiirden yola çıkarak, edebiyat dergilerinde yayımlanmış diğer şiirlerini de kitaplaştıran “Cinsellik ve Din” kitabının yazarı, şair Turhan Muharrem Turhan, Delisarmaşık Yayınları’ndan çıkan kitabına da aynı ismi verdi. Kitapta “…sorgulanmışım /üstüm başım aranmış tenhada/kimliksizim/sanki bir adım hiç olmamış/denizi, ufku hiç görmemişim sanki… dizeleriyle okuyucuya seslenen şair “…gelirsen bulamazlar beni, saklanacak bir yer olur kocaman yüreğin…” diyerek de adeta bizleri kitabın satır aralarına davet etmektedir. Kapak ressamı Hülya Kılıç’ın kapağa attığı imza ve grafik tasarımcı Burçak Çınar ile fotoğrafçı Ali Kemal Ergelen’in dokunuşlarıyla da dikkat çeken kitapta; şiirleriyle okuyucunun zihninde hoş bir etki bırakması ile tanınan Turhan’ın yüzlerde tebessüm uyandıran bir de ricası var; “otobüslere,trenlere ve de vapurlara /ağlayan bir çocukla binmeyin!/periler kaçıyor …”

Haberin Devamı

gel

yağmurla gel..
sen gelirsen şiir yarım kalmaz
sol tarafımdaki serseri ıslık

gel
gelirsen bulamazlar beni
saklanacak bir yer olur kocaman yüreğin
zulada bir sigaram var onu içeriz
belki peynir ekmez yeriz kaldırımda
o’nu buluruz o da yolunu şaşırmışsa
onu cebimizdeki tanrılara emanet ederiz..

gel
en güzel yaşımdayım
kocaman bir devrim tasarlıyor ellerim
ki sen severdin ellerimi..


Turhan Muharrem Turhan kimdir ?

Turhan'ın ilk kitabı "Adın Bahardı Soyadın Hüzün" 2004 yılında şiir-düz yazı çalışması olarak yayımlandı. Edebiyat ve sosyoloji, sosyoloji ve fotoğraf üzerine köprüler kurma gayretinde olan Turhan, buna paralel beslendiği kaynakları kendine meslek olarak seçti. İstanbul’da editörlük ve sanat yönetmenliği yapmaktadır.


Poyraz Edebiyat, Din ve Hayat, Mavi Yeşil Kültür Sanat, İkindi Yağmuru, Ihlamur Kültür Sanat ve Edebiyat, şiir, yazı ve makalelerinin yayımlandığı bazı dergilerdir.Disiplinler-arası bir yaklaşımla cinselliğin; tarihi, teolojik, psikolojik, antropolojik, sosyolojik ve din sosyolojik yönlerini ele alan "Cinsellik ve Din" adlı kitabı ise yazarın ikinci kitabıdır.

Haberin Devamı

Eski medeniyetler cinselliği nasıl yaşamışlar? İnsan psikolojisinde cinselliğin yeri nedir ve cinsellik onu nasıl etkiliyor? İnsanlar toplum içinde cinsel bakımdan nasıl sosyalleşiyor ve sosyalleştiriliyorlar? İçinde yaşadığı kültür; kişinin ve toplumun cinselliğini nasıl etkiliyor? Eski Türk toplumunun cinsellik kültürü nasıldı, günümüz Türk kültüründe durum nedir? Farklı kültürlerde cinsellik nasıl algılanıyor? Türkiye’de cinsellik ile ilgili yaşanan sorunlar nelerdir? Cinsel ahlak nedir? Dünya dinlerinin cinselliğe bakış açısı nasıldır? Dindar olup olmamak cinsel yaşantıyı ve cinselliğe bakışı etkiliyor mu? Cinsel eğitim gerekli mi ve gerekliyse neden gereklidir? Bastırılan ve yasaklanan cinsellik de insanoğlunu mutlu edemiyor, serbest ve özgür bırakılan cinsellik de... peki, neden böyle? Sebebi nerede ve nasıl aramak gerekiyor? kitabında bu sorulara bilimsel çerçevede cevap arayan yazarın üçüncü eseri ise Gelirsen Bir Kimliğim Olur’dur.

Yazarlar