Yaşam Genç öğretmeni satırla doğradı

Genç öğretmeni satırla doğradı

13.03.2010 - 00:39 | Son Güncellenme:

Saadet Ulus 24 yaşında çiçeği burnunda bir anaokulu öğretmeniydi. Meslek hayatına başladığı İstanbul’da kendisini taciz etmeye başlayan 41 yaşındaki Yalçın Algan hakkında suç duyurusunda bulundu. Daha sonra tayini Ardahan’ın Çallıdere köyüne çıktı... Ancak güvenlik gerekçesiyle Göle’de görev yapmasına karar verildi. Ulus’un izini Göle’ye kadar süren Algan dün sabah okuluna yürüyen öğretmeni yol ortasında satırla katletti. Algan’ın cinayet ve adam öldürmeye tam teşebbüs suçundan arandığı ortaya çıktı

Genç öğretmeni satırla doğradı

Göle’ye 20 gün önce atanan Merkez Anaokulu öğretmeni Saadet Ulus (24), kendisine âşık olan muhasebeci Yalçın Algan’ın (41) tarafından evinin önünde satırla öldürüldü. Algan, aşkına karşılık vermeyen ve hakkında suç duyurusunda bulunduğu belirtilen genç öğretmenin izini sürerek ilçeye geldiği belirlendi.

Genç öğretmeni satırla doğradı

Denizlili Saadet Ulus, Muğla Üniversitesi’nden iki yıl önce mezun oldu. İstanbul’da sözleşmeli öğretmen olarak görev yapmaya başladı. Bu dönemde, kendisini rahatsız ettiği gerekçesiyle Algan hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Ardından Ardahan’ın Çallıdere köyüne atandı. Ancak tayini, bu suç duyurusuna istinaden, güvenlik nedeniyle geçici olarak Göle ilçe merkezine alındı. Kız Meslek Lisesi ve 30 Eylül İlköğretim Okulu ile aynı bahçede bulunan Merkez Anaokulu’nda görev yapmasına karar verildi. Denizli’den babası Ahmet Ulus’la birlikte Göle’ye gelen Ulus, bir apartmanın ikinci katını kiraladı. Ev sahibine “Kızım size emanet” diyen Ahmet Ulus, ilçeden ayrıldı. Ulus, kısa sürede arkadaşları ve 5 yaş grubu öğrencileri tarafından sevildi.
Eşinden ayrılan serbest muhasebeci Algan, peşini bırakmadığı Ulus’un Göle’ye atandığını öğrendi. Bir süre önce ilçeye gelerek kardeşi Suat Algan’a ait kimlikle bir otele yerleşen Algan, Ulus’un okulunu ve evini öğrendi. Evinden dün saat 08.00 sıralarında çıkan Ulus, yaklaşık 500 metre uzaklıktaki okuluna doğru yürümeye başladı. Bir süre sonra Algan’ın satırlı saldırısına uğrayan Ulus, çığlık atmaya başladı. Ancak Algan, satırla peş peşe vurmayı sürdürdü. Algan çevredekilerin müdahalesiyle kaçarken, ambulansla hastaneye kaldırılan Ulus, kurtarılamadı. Ulus’un ölümü, öğretmen arkadaşları ve öğrencilerini yasa boğdu. Cinayetten bir saat sonra yakalanan Algan, ilk ifadesinde suçunu itiraf etti.

Suç dosyası kabarık
Algan’ın, “adam öldürmek, tehdit ve müessir fiil” suçlarından çeşitli illerde arandığı ortaya çıktı. Algan’ın 20 Mayıs 2004’te Eskişehir Odunpazarı’nda E.K. adlı bir kadını bıçakladığı ileri sürüldü. Ulus’un evine 200 metre uzaklıkta bulunan otelde kalan Algan, “Karşısına çıktım ve ‘Benim olacaksın’ dedim. Bunun üzerine çığlık atmaya başladı. Ben de satırla vurdum. Onu çok seviyordum. Mektuplar yazıyordum. Ama o bana yüz vermedigi gibi tersledi. Bana yüz vermediği ve terslediği için öldürdüm” dedi.

Haberin Devamı

Zanlıya linç girişimi
Ulus’un öldürülmesi, Göle’de infiale neden oldu. Cinayetin işlendiği Oltu Caddesi’nde toplanan yaklaşık bin kişi, yer gösterme için olay yerine getirilen Yalçın Algan’a tepki gösterdi. “Katili bize teslim edin” diye slogan atan kalabalık, polis otosundan indirilen Algan’a saldırarak linç etmek istedi. Jandarmadan destek alan polis, havaya ateş açarak kalabalığı dağıttı.

Yazarlar