Sağlık Göz Seyirmesi Nörolojik Nedenleri Nedenlerdir? Göz Seğirmesi Yapan Nörolojik Hastalıklar Nasıl Geçer?

Göz Seyirmesi Nörolojik Nedenleri Nedenlerdir? Göz Seğirmesi Yapan Nörolojik Hastalıklar Nasıl Geçer?

15.09.2021 - 17:56 | Son Güncellenme:

Göz seyirmesi birçok insan görülen bir durumdur. İnsanların gözleri seyridiğinde herhangi bir hastalık olup olmadığını merak edebilir. Nörolojik bir neden olup olmadığı ve hangi belirtileri gösterdiği insanların araştırma yaptığı bir konudur. Göz seyirmesi nörolojik nedenleri nelerdir? Göz seğirmesi yapan nörolojik hastalıklar nasıl geçer? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Göz Seyirmesi Nörolojik Nedenleri Nedenlerdir Göz Seğirmesi Yapan Nörolojik Hastalıklar Nasıl Geçer

Göz seyirmesi, bir anda ortaya çıkan insanları rahatsız eden bir durumdur.

Haberin Devamı

 

 Göz Seyirmesi Nörolojik Nedenleri Nelerdir?

 Göz seyirmesi tıp dilinde blefaraspazm olarak adlandırılmıştır. Blefaro tıp dilinde göz kapağı anlamına geliyor. Spazm ise kontrol istem dışı olma durumudur. Göz kapağı kendiliğinden hareket ettiği zaman göz seyirmesini oluşturur. Göz seğirmelerin herhangi bir zararı yoktur. Fakat insanların yaşam kalitesini düşüren bir durumdur.

 Göz seğirmesi insanların göz kapağında oluşan bir durumdur. Normal şartlarda en fazla 2 veya 3 dakika sürer. Göz seğirmelerine neden olan bazı durumlar vardır. Stres ve sigara kullanmak bu nedenlerden biridir. Aynı zamanda uykusuz kalan kişilerde ve gözlerin çok yorulması durumunda çok fazla görülür. Yaşanan bu durumlar ortadan kalktığında göz seyirmesi ortadan kalkar.

Haberin Devamı

 Göz seğirmesine neden olabilecek birkaç durum bulunuyor. Göz kuruluğu ve göz alerjisi yaşayan kişilerde göz seyirmesi oldukça fazla görülür. Işığa karşı hassasiyeti olan kişiler sık sık göz seyirmesi yaşayabilir. Kronik göz hatalığı olan kişilerde de bu durum çok fazla görülüyor. Uzun süren bu durumlarda mutlaka göz doktorlarına gidilmelidir. 1 haftadan fazla süren göz seğirmeleri herhangi bir hastalığı işaret edebilir. Seğirmeyle birlikte görülen şişlik veya göz kapağı düşüklüğü riskli bir durumdur. 

 

 Göz Seğirmesi Yapan Nörolojik Hastalıklar Nasıl Geçer?

 Göz seğirmesi nörolojik hastalıkları da işaret edebilir. Bu hastalıklar birçok nedenle ortaya çıkabiliyor. Göz seğirmesi belirtisi gösteren hastalıklar şu şekilde sıralanabilir;

Karbon monoksit zehirlenmeleri

Kafa travmaları

Aşırı doz ilaç kullanımları

Enfeksiyon oluşması

İnme

Karaciğer hastalıkları

Tümör

Göz seğirme belirtisi gösteren bu hastalıkların kısa süre içinde tespit edilmesi ve tedavi görmesi gerekir. Tedavi edilmeyen bu hastalıklar ölümcül risk oluşturabilecek durumlardır. Mutlaka uzun süren göz seğirmeleri için doktorlara başvurulmalıdır.

Yazarlar