Yaşam Greenpeace’ten ‘güneş enerji’li iftar yemeği

Greenpeace’ten ‘güneş enerji’li iftar yemeği

21.09.2008 - 00:59 | Son Güncellenme:

Beşiktaş Motor İskelesi’nde iftar yemeği hazırlayan Greenpeace üyeleri, mönüyü güneş enerjisi kullanarak hazırladı. Çevreci örgüt, yemekleri kâğıt tabaklarda vatandaşlara ikram etti

Greenpeace’ten ‘güneş enerji’li iftar yemeği

Greenpeace üyesi bir grup, Beşiktaş Motor İskelesi’nde iftar verdi. İftarda, güneş enerjisiyle pişirilen yemekler yenildi. Vatandaşların, özellikle güneş enerjisiyle hazırlanan yemekleri merak ettikleri için geldikleri görüldü.
Adını eylemlerle duyuran çevreci örgüt Greenpeace üyeleri, bu kez iftar yemeği için bir araya geldi. Greenpeace’in iftar yemeği de çevreci bir amaçla hazırlandı.
Yemekler, sahilde kurulan karavanda pişirilirken, güneş ışınları ise yansıtıcı cihazla enerjiye çevrildi. Yemekler, akşam saatlerine denk gelmesi sebebiyle iftardan 2 saat önce hazırlandı. 

Nohut, pilav, salata ve pide
Yemeklerin konulduğu kâğıt tabaklar da iftar sonrası çöp torbalarına bırakıldı.
İftar saati geldiğinde nohut, pilav, salata, pide ve portakal suyundan oluşan mönü davetlilere ikram edildi. Vatandaşlar, boğaza karşı açık alanda oruçlarını açarken, merak ettikleri solar enerjisiyle pişirilen yemekleri de ağız tadıyla yediler. Greenpeace üyeleri, güneş enerjisini kullanmanın hem sağlıklı hem de ekonomik olduğunu ifade ettiler.
Bu arada grup adına konuşma yapan Hilal Atıcı, Greenpeace olarak doğa ve çevre konusunda bir eyleme ve aktiviteye imza attıklarını hatırlattı.
 Atıcı, “Ramazan ayı olması sebebiyle solar enerjiyle pişirdiğimiz yemekleri iftarda davetlilere ikram ettik. Bu amaçla şu mesajı vermek istedik: ‘Güneş enerjisini kullanarak, hiçbir masraf yapmadan ve doğaya zarar vermeden de yemek elde edebiliriz. Bu yemeğin tadı ve sıcaklığı diğer enerji çeşitlerinden aşağı değildir. Hatta, daha sağlıklı ve ekonomiktir.
Küresel ısınma tehdidi altındaki dünyamızda, her alanda elimizden geldiği kadar çevreyi koruyucu kaynakları kullanmamız gerekiyor.”

Yazarlar