Püf Noktası Halıdan Çay Lekesi Nasıl Çıkar? Halıdaki Çay Lekesini Geçirme Yöntemleri...

Halıdan Çay Lekesi Nasıl Çıkar? Halıdaki Çay Lekesini Geçirme Yöntemleri...

18.05.2021 - 13:01 | Son Güncellenme:

Halılara zaman zaman düşen çaylar lekeler oluşturabiliyor. Kimi zaman bu çay lekeleri oldukça inatçı lekeler oluyor. Halıdan çay lekesini çıkarmak isteyen kişiler internet üzerinden bunun araştırmasını yapmaktadırlar. Halıdan çay lekesinin çıkarılması için bir takım yöntemler vardır. Peki halıdan çay lekesi nasıl çıkar? Halıdaki çay lekesini geçirme yöntemleri nelerdir? İşte halıdan çay lekesini çıkarmak için uygulanabilecek tüm yöntemler.

Halıdan Çay Lekesi Nasıl Çıkar Halıdaki Çay Lekesini Geçirme Yöntemleri...

Halıdan çay lekesi çıkarmak için bir takım doğal yöntemler vardır. Hiçbir şekilde kimyasal maddelere başvurmadan bu doğal maddeleri kullanarak halıda yer alan çay lekesini çıkartabilirsiniz. Bu doğal yöntemler herkes tarafından kullanılmakta ve çok bilinmektedir. Sizler de bu yöntemleri rahatlıkla kullanarak her türlü çay lekesini çıkartabilirsiniz. 

Haberin Devamı

 Halıdan Çay Lekesi Nasıl Çıkar?

 1) Sirkeli Su

 Halıdan çay lekesi çıkarmak için uygulayabileceğiniz en etkili yöntemler arasındadır. Öncelikle beyaz sirke ile bir miktar sıcak suyu karıştırın. Daha sonra bunu bir spreyin içerisine ekleyin. Leke olan bölgeye bu karışımı püskürtün. Daha sonra evlerde kolayca bulunan soğuk bez ile birlikte çay lekesine sıktıktan sonra iyice çitileyin. Belirli bir süre sonra halıdan bu lekenin çıktığına şahit olacaksınız. 

 2) Karbonat ve Sıcak Su

 Karbonat ile sıcak suyla da halıdan çay lekesini çıkarabilirsiniz. İlk olarak çay dökülen yere bir paket karbonat ve sıcak su ile karıştırdıktan sonra ekleyin. Bu karışımı ekledikten sonra yaklaşık olarak 10 dakika kadar bekleyin. 10 dakika bekledikten sonra ılık havlu ile birlikte çitileyerek lekeyi çıkartabilirsiniz.

Haberin Devamı

 Halıdaki Çay Lekesini Geçirme Yöntemleri

 3) Maden Suyu

 Maden suyu da iyi bir halı lekesi çıkarıcıdır. Maden suyu halıda bulunan lekeleri yumuşatır. Halıya maden suyunu döktükten sonra 5 dakika bekleyin. Daha sonra köpürme meydana gelecektir. Bu noktadan itibaren ılık bir bezle silebilirsiniz.

 

Yazarlar