Sağlık Halitozis Nedir, Neden Olur? Halitozis Tedavisi Nasıl Yapılır?

Halitozis Nedir, Neden Olur? Halitozis Tedavisi Nasıl Yapılır?

18.07.2022 - 17:36 | Son Güncellenme:

Günümüzde ağız kokusu bir rahatsızlık olup farklı pek çok sebepleri olabilmektedir. Ağız kokusuna tıp dilinde Halitozis denir. Bu rahatsızlık kişilerin sosyal hayatını büyük sıkıntıya sokmaktadır. Bu anlamda ağız kokusu tedavisi son yıllarda pek çok kişi tarafından araştırılmaktadır. Peki Halitozis nedir, neden olur? Halitozis tedavisi nasıl yapılır? Halitozis hakkında merak edilenleri detaylıca derledik.

Halitozis Nedir, Neden Olur Halitozis Tedavisi Nasıl Yapılır

Kötü ağız kokusu kişiler arası iletişimi olumsuz etkilemektedir. Özellikle kişilerde sosyal baskı ve stres gibi problemlere sebep olmaktadır. Bu sebeple Halitozis rahatsızlığı olan kişiler için uygulanan tedaviler bulunmaktadır.

Haberin Devamı

Halitozis Nedir?

Ağızdan ve burundan gelen hem kişilerin kendisini hem de çevresindekileri rahatsız eden kokuya Halitozis adı verilmektedir. Bu anlamda sıklıkla ağız kokusu problemleri yaşayan kişiler doktorlara başvurmaktadır. Günümüzde özellikle diş hekimlerine ağız kokusu için sıklıkla başvurulmaktadır. Özellikle çürük ve periodontal hastalıklardan sonra diş hekimlerine sıklıkla başvurulma nedeni ağız kokusudur.

Halitozis Neden Olur?

Halitozis rahatsızlığının farklı sebepleri olabilmektedir. Buna göre ağız kokusu diğer adı ile Halitozis rahatsızlığının nedenleri şunlardır:

 - Patolojik veya fizyolojik sebeplerden dolayı Halitozis görülebilir.

- Patolojik vakaların yüzde 90 kısmı ağız, diğer kısmı ise ağız dışı kaynaklıdır.

Haberin Devamı

- Diş eti ve mukoza hastalıkları, mantar ve enfeksiyonlar, dolguların kötü hale gelmesi, ağız kanserleri, damak yarılması ve bademcik hastalıkları Halitozis sebepleri arasındadır.

Halitozis Tedavisi Nasıl yapılır?

Halitozis hastalığının tedavisinde altta yatan nedene bakılmaktadır. Genellikle ağız içi hijyenin sağlanmamasından dolayı Halitozis görülmektedir. Bu nedenle dişlerin günlük temizliği yapılmalıdır. Bunun yanında gargara ve diş ipi gibi ürünler de Halitozis tedavisinde kullanılabilir. 

 

Yazarlar