Sağlık Hamilelikte Yenmemesi Gereken Besinler Nelerdir? Hamilelikte Uzak Durulması Gerekenlerin Listesi...

Hamilelikte Yenmemesi Gereken Besinler Nelerdir? Hamilelikte Uzak Durulması Gerekenlerin Listesi...

11.03.2021 - 11:34 | Son Güncellenme:

Hamilelik dönemi en heyecan verici dönemdir. Anne adayı kadar baba adayının da bu sürece sevinçle dahil olduğu gözlemlenir. Fakat hamilelikte anne adayının dikkat etmesi ve özen göstermesi gereken pek çok konu bulunmaktadır. Bunlardan birisi de hamilelikte anne adayının beslenmesidir. Hamilelikte yenmemesi gereken besinler nelerdir? Hamilelikte uzak durulması gereken besinler nelerdir? İşte ilgiyle okuyacağınız hamilelikte yenmemesi gereken besinler konusunu sizin için derledik.

Hamilelikte Yenmemesi Gereken Besinler Nelerdir Hamilelikte Uzak Durulması Gerekenlerin Listesi...

 Hamilelikte anne adayının sağlığına özen göstermesi gerektiği kadar sağlıklı beslenmesi de bebeğin gelişimi bakımından çok önemlidir.

Haberin Devamı

 Hamilelikte yenmemesi gereken besinler nelerdir?

 Hamilelikte birçok faktör bir arada değerlendirilir. Anne adayının sağlıklı kalması ve bebeğin ise gelişirken gerekli olan besinleri dengeli ve yeterli bir şekilde alması zorunludur. Hamilelerin ilk üç ayda fazla yemek istemesi canlarının değişik gıdalar istemesi normaldir. Fakat anne adayının bu isteğini kontrol altında tutması gerekecektir.

 Gerçekten anne adayının hamilelikte ne yediğinin farkında olması gerektiği gibi ne kadar yediğinin de bilincinde olması gerekir. Çünkü hamilelikte aşırı kilo alımı istenilen bir durum değildir.

 Hamilelikte kilo yönetimi çok önemlidir ve bu yüzden de beslenmenin kalitesine odaklanılması gerekmektedir. Bol sebze, sağlıklı protein ve dengeli bir diyet planına uymak hem anne adayı için hem de gelişmekte olan bebek için zorunludur.

Haberin Devamı

 Bu arada bazı besinleri ise anne adayının yememesi gerekir. Bunlar başlıca:

Doymuş yağları anne adayının tüketmemesi gerekir. Yani krema veya tereyağı yenmemelidir.

Bir diğer yenmemesi gereken besin gruba da hazır yiyecekler ve hazır gıdalardır. Bunları yememeye dikkat edin. Hamilelik süresince cips, işlenmiş et, bisküvi gibi ürünleri hayatınızdan çıkarın.

Hamile beslenmesinde aşırı tuz ve aşırı şeker tüketimine asla yer verilememelidir.

Bir diğer konu da dışarda yemek yerken daha seçici olmak ve mümkün olduğu kadar bilinmeyen yerlerden yemek yememektir.

Hamilelikte Uzak Durulması Gereken Besinler Nelerdir?

 Sağlıklı bir bebek gelişimi ve devamında sağlıklı bir doğum için anne adayının beslenmesine özen göstermesi gereken şeyler olduğu gibi kesinlikle uzak durması gereken besinler de vardır. İşte anne adayının kesinlikle uzak durması gereken besinler:

Alkol kesinlikle tüketilmemelidir.

İyice pişmemiş hayvansal gıdalarla bulaşabilecek bazı bakteri ve benzeri zararlılardan korunmak için bu tür besinlerden uzak durulmalıdır.

Kafein miktarını iyice azaltmak mümkünse bu dönem tüketmemek gerekir.

Yazarlar