Yaşam Her cinayete 1 müebbet

Her cinayete 1 müebbet

07.06.2010 - 00:58 | Son Güncellenme:

Bankacı Esra Yaşar, üniversiteli Ayşe Selen Ayla ve travesti Mustafa Has’ı birer gün arayla öldürerek, İzmir’de korku saçan Hamdi Ayri, üç kez ağırlaştırılmış müebbetle yargılanacak

Her cinayete 1 müebbet

İzmir’de birer gün arayla işlediği 3 cinayetle tüm Türkiye’ye korku dolu günler yaşatan “seri katil” Hamdi Ayri hakkında, 3 kişiyi kasten öldürmekten üç kez ağırlaştırılmış müebbet , Silahlı yağma suçundan 45, ruhsatsız silah kullanmaktan da 1 yıl hapis cezası istendi.
Bodrum’da garsonluk yapan Hamdi Ayri (27), ilk cinayetini geçtiğimiz 25 Nisan tarihinde Balçovada bankacı Esra Yaşar’ı (27) öldürerek işledi. Genç kadının cep telefonu ve çantasını alıp kaçan Ayri, bir gün sonra İzmir Ekonomi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi 1’inci sınıf öğrencisi Ayşe Selen Ayla’yı (22) da, aynı semtte, aynı şekilde öldürdü.

Cinayetten önce silah bakımı
Ayri, üniversiteli kızın da cep telefonu ve çantasını aldı. İzmir’de şok yaratan seri katilin üçüncü kurbanı da üçüncü gün Konak’ta travesti Mustafa Has (30) oldu. Mustafa Has da otomobilde başından tabancayla vurulup öldürüldükten sonra eşyaları alındı.
Üçüncü cinayette güvenlik kamerası görüntülerini elde eden polis, şüphelinin gasp ettiği cep telefonunu da aynı bölgede bir bayiye satmasıyla kimliğini belirledi. Bodrum’da saklandığı otelde yakalanan Hamdi Ayri poliste, savcılıkta ve mahkemede susma hakkını kullandı. Tutuklanan Ayri önce Buca Cezaevi’ne, oradan da yüksek güvenlikli olan İzmir F Tipi Cezaevine gönderildi.
8 sayfadan oluşan iddianame hazırlayan Cumhuriyet Savcısı Kemal Çakır, şüpheli Ayri’nin cinayetlerde kullandığı tabancayı geçen 18 Nisan’da Bodrum’da Adil Bakar’ın işletmeciliğini yaptığı Kayıkçı Cafe’den çaldığını belirtti.
Bakar’a ait ehliyet, nüfus cüzdanı, 25 dolu fişeği de çalan Ayri’nin, Bakar’ın ehliyet ve nüfus cüzdanı ile silah ruhsatına kendi fotoğraflarını yapıştırıp 22 Nisan’da İzmir’deki evine döndüğünü, 23 Nisan’da da tabancanın bakımını yaptırdığını vurguladı.

Suç delilleri tamam
Savcı Kemal Çakır, polis kriminal laboratuvarında yapılan balistik inceleme ve otopsi sonuçlarına göre şüphelinin yakalandığında, odasında ele geçen Browning marka tabancanın 3 cinayet olayında da kullanıldığının kesinleştiğini kaydetti. Ayrıca Ayri’nin parmak izleri son kurbanı Mustafa Has’a ait 35 HZL 46 plakalı araçta çıktı.
Ayri için “3 kez ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet”, üç yağmadan 45 yıl, ruhsatsız silah bulundurmaktan da 1 yıl hapis cezası verilmesini istedi. Hamdi Ayri, önümüzdeki günlerde İzmir 7’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde hâkim önüne çıkacak.

TABANCA 100 YILLIK
Cinayetleri araştırırken her ayrıntıyı dikkate alan polis, ikinci cinayetin ardından 7.65 milimetre çapında olduğunu belirlediği tabancanın peşine düştü. İzmir’de, bu çapta kayıtlı ruhsatlı bin 475 tabanca tespit edildi. Uzmanların incelemelerinde, kurbanların vücutlarında bulunan kurşunun 1910- 1920 model bir tabancadan çıkmış olabileceği belirlendi. Bu yıllara ait iki tabanca bulundu, sahipleriyle görüşüldü, ancak onların olmadığı saptandı. Zanlı Hamdi Ayri’de ele geçirilen tabancanın, polislerin düşündüğü gibi 1910 yılına ait Belçika Browning marka olduğu ortaya çıktı.

Yazarlar