Yaşam Heybetli vurdu

Heybetli vurdu

26.06.2009 - 02:50 | Son Güncellenme:

Müteahhit Mehmet Fatih Edremit’in öldürülmesiyle ilgili olarak daha önce birbirlerini suçlayan zanlılardan Onur Özbizerdik ile ‘Adamım’ dediği Bülent Zara aynı ifadeyi vererek, cinayeti Heybetli’nin işlediğini ileri sürdü. Özbizerdik, Zara ve Heybetli tutuklandı

Heybetli vurdu

Rezidans cinayetiyle ilgili olarak gözaltına alınan ve önceki gün verdikleri sözlü ifadelerinde birbirlerini suçlayan zanlılardan Onur Özbizerdik ve Bülent Zara, dün verdikleri yazılı ifadede ağız değiştirdi. Özbizerdik ve Zara, “Müteahhit Fatih Edremit’i Hasan Heybetli öldürdü” dedi. Hâkim karşısına çıkan zanlılar tutuklandı.?Özbizerdik, Zara ve Heybetli ayrı koğuşlara konuldu.
Cinayeti çıkaran tartışmaya Özbizerdik’ten yediği dayakla neden olduğu öne sürülen doktor Aslı Berker ise “Onur beni dövdü. Dişimi kırdı. Bu durumu Fatih Bey’e anlattım ama şikâyetçi olmadım” diye konuştu.
Fulya’daki Polat Tower’ın 21. katındaki dairesinde müteahhit Mehmet Fatih Edremit’in öldürülmesiyle ilgili olarak gözaltına alınan katil zanlıları Dündar Kılıç’ın torunu Onur Özbizerdik, Özbizerdik’in adamı Bülent Zara ve kabadayı Hasan Heybetli’nin emniyetteki işlemleri dün tamamlandı. 3 gündür emniyette sorgulanan ve önceki gün verdikleri sözlü ifadede suçu birbirlerine atan zanlılardan Özbizerdik ve Zara’nın dün verdikleri yazılı ifadede Hasan Heybetli’yi suçladıkları ortaya çıktı. 

Heybetli: Ben vurmadım

Özbizerdik, “Ağabeyimle ilgili olarak aramızda tartışma yaşandı. Ancak bizim tartışmamız Heybetli’yi rahatsız etti ve tartışmaya sinirlenip aramıza girdi. Silahla peş peşe ateş etti. Ağabeyi vurduktan sonra silahı, benim adamıma zorla tutuşturmaya çalıştı” dedi.
Cinayeti işlemediğini iddia eden Zara da Edremit’i Heybetli’nin vurduğunu ileri sürdü. Cinayeti işlemediğini öne süren Heybetli’nin ise şunları söylediği öğrenildi:
“Masada kız tartışması yaşandı. Fatih, Onur’a ‘Kız arkadaşını niye dövüyorsun? Erkek adam kız döver mi?’ dedi. Bunun üzerine Onur’la aralarında tartışma çıktı. Ben araya girdim. Araları düzelmeyince odadan çıkmak istedim. Giderken arkadan silahlar patladı. Ben kimseyi vurmadım. Olay yerinden hemen kaçtılar.”
Yetkililer, Edremit ve katil zanlısı 3 kişinin çok iyi arkadaş olduklarını, 4 arkadaşın haftanın 3 günü bir araya gelip eğlendiklerini söyledi. Yetkililerden alınan bilgiye göre, olay günü de toplanan 4 kişi arasında Özbizerdik’in arkadaşı doktor Aslı Berker’in dövülmesi konuşulunca ortam gerildi.

Tutuklandılar

Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi’nde hâkim karşısına çıkan zanlılar “kasten adam öldürmek” suçundan tutuklandı. Özbizerdik, Heybetli ve Zara’nın, ayrı koğuşlara konulmak üzere Metris Cezaevi’ne gönderildiği öğrenildi.

Haberin Devamı

Aslı Berker: Ben ‘Git Onur’a bir şey yap’ demedim
Polis, dün kavganın çıkmasına neden olduğu iddia edilen Aslı Berker’in ifadesine de başvurdu. Dün erken saatlerde Asayiş Şube Müdürlüğü’ne gelen doktor Berker’in, Özbizerdik’le arkadaş olduğunu söyleyerek şu ifadeyi verdiği öğrenildi: “Birkaç gün önce Onur’la tartıştık. Kabalık yapıp beni dövdü. Dişim kırıldı. Dayak yedim ama Onur’dan herhangi bir yere başvurup şikâyetçi olmadım. Ancak bu durumu Fatih Bey’e anlattım ancak şikâyet etmedim. ‘Git Onur’a bir şey yap’ diye bir şey söylemedim.”

Parmak izi çıkmadı, doku incelemesi  yapılacak
Olayla ilgili olarak sürdürülen soruşturmada cinayeti üstlenmeyen 3 kişi, dün Şişli Adliyesi’ne gönderildi. Şüphelilerin ellerinde barut izine rastlanmadı. Cinayette kullanılan tabanca üzerinde de herhangi bir parmak izine rastlanmadı. Zanlılardan alınan doku örnekleriyle ilgili işlemler sürüyor.

Haberin Devamı

‘Güvenlikte yetki var, inisiyatif yok’
Özel Güvenlik Hizmetleri ve Eğitim İşverenleri Derneği (ÖGHİŞDER) Başkanı Murat Tayfun Acarlı, rezidanslarda görevli özel güvenlik personelinin 5188 sayılı Özel Güvenlik Yasası gereği şüpheli görülen şahısları binaya almama yetkisi bulunduğunu ancak inisiyatifin bina yönetimi ve daire sahibinde olduğunu söyledi. Acarlı, “Eğer kişi üzerini aratmak istemiyorsa güvenlik yetkilisi daire sahibini arayarak durumu iletir. Daire sahibi misafirin girişine onay verirse özel güvenlik personelinin yapacağı bir şey yoktur” dedi.

Yazarlar