Genel Sağlık İddia ediyoruz, yaşınızı bilmiyorsunuz! En az 3 yaş gençleşmek için diyet listeniz hazır

İddia ediyoruz, yaşınızı bilmiyorsunuz! En az 3 yaş gençleşmek için diyet listeniz hazır

23.08.2023 - 11:43 | Son Güncellenme:

Birçoğumuz sağlıklı beslenme trendlerini ve püf noktalarını takip ediyoruz. Ancak sağlık için ne kadar çok şey yaptığınızı siz bile farketmemiş olabilirsiniz. Bildiğiniz yaşınızdan 3 yaş daha genç olabilir ya da gençleşebilirsiniz. 2 taktik haberimizde.

İddia ediyoruz, yaşınızı bilmiyorsunuz En az 3 yaş gençleşmek için diyet listeniz hazır

Uzmanlar, epigenetik saatin gerçek biyolojik yaşınızı gösterebileceğini söylüyor. Uygun bir diyet, egzersiz ve uygun uyku düzeninin bir araya getirilmesiyle epigenetik saati tersine çevirmek mümkün. Bunun için sağlıklı beslenme, egzersiz ve iyi uykuyu birleştirmek epigenetik saatinizi tersine çevirebilir. Herkesin bildiği bu sağlıklı yaşam taktiklerinin yanında bir de bilinmeyenler var.

Haberin Devamı

İddia ediyoruz, yaşınızı bilmiyorsunuz En az 3 yaş gençleşmek için diyet listeniz hazır

Biyolojik yaş, kaç yaşında olduğumuzu belirlemenin en doğru yolu olmayabilir. Epigenetik saat, kişinin gerçek biyolojik yaşını belirlemek için biyolojik testleri kullanıyor. Bitkiler doğal olarak ve düzenli olarak biyolojik ve fiziksel stres koşullarına maruz kalıyor. Bu koşullar potansiyel hayatta kalma riskleri yaratıyor. Bitkiler de, epigenetik geçmişleri kullanarak bu stres koşullarıyla rekabet edecek şekilde programlandı.

BİNLERCE KİŞİ TESTE KATILDI

Steve Horwath ve ekibi, epigenetik saatlerin yaşam süresini kronolojik yaştan daha iyi tahmin edip etmediğini değerlendirmek için 6.935 kişiden alınan epigenetik faktörleri analiz etti. Ek olarak fizyolojik risk ve stres faktörü biyobelirteçlerini de analiz ettiler. Bilim adamları, doğrusal verileri, yaş tahminlerini, yani bireyin biyolojik yaşını ölçen DNAm GrimAge'i ifade edecek şekilde dönüştürdüler.

Haberin Devamı

Rayn Bradley ve bilimsel ekibi 2021'de epigenetik saati tersine çevirmeyi denedikleri bir makale yayınladı. Bu klinik deneyde 50-72 yaşları arasındaki 43 sağlıklı yetişkin erkek üzerinde çalışıldı. Denemeye başlamadan önce epigenetik saatin başlangıç ​​pozisyonunu ölçtüler. Çalışma, diyet, uyku, egzersiz ve rahatlama rehberliği ile tamamlayıcı probiyotikler ve bitkisel besinlere odaklanan 8 haftalık bir tedavi programını içeriyordu. Bundan sonra epigenetik saatleri tekrar ölçüldü. Tedavi grubundaki katılımcılar , Horvath DNAmAge saatine göre sekiz haftalık programın sonunda ortalama 3,23 yaş daha gençleşti .

GÜNLÜK VE HAFTALIK BESLENME REHBERİ HAZIR

Bu çalışmaları yapan ekip aynı zamanda beslenme uyku ve egzersizler için de örnek bir program oluşturdu. Amerikalı uzmanların o listesi ise şöyle:

Haftalık rehberlik:

- 3 porsiyon karaciğer (1 porsiyon = 3 oz) (tercihen organik).

- 5-10 yumurta (ideal olarak serbest gezen, organik, omega-3 bakımından zengin).

Günlük rehberlik:

- 2 bardak koyu yapraklı yeşillik (çiğ olarak ölçülmüş, doğranmış ve paketlenmiş, lahana, pazı, karalahana, ıspanak, karahindiba, hardal yeşillikleri dahil; marul, buzdağı, Bahar karışımı gibi salata yeşilliklerini içermez).

Haberin Devamı

- 2 bardak turpgillerden sebzeler (çiğ ölçülmüş, doğranmış ve paketlenmiş; brokoli, lahana, karnabahar, Brüksel lahanası, Çin lahanası, roka, lahana, hardal yeşillikleri, su teresi, rutabaga, alabaşlar, turp, pazı, şalgam dahil).

-İlave 3 bardak seçtiğiniz renkli sebzeler (beyaz patates, mısır hariç).

- 1-2 orta boy pancar.

- 4 yemek kaşığı (1/4 su bardağı) kabak çekirdeği (veya kabak çekirdeği yağı).

- 4 yemek kaşığı (1/4 su bardağı) ayçiçeği çekirdeği (veya ayçiçeği çekirdeği yağı).

-1/2 bardak çilek (yabani tercih edilir), 1/2 çay kaşığı biberiye, 1/2 çay kaşığı zerdeçal, 2 orta boy diş sarımsak, 2 bardak yeşil çay (10 dakika demlenmiş)

-170 gram hayvansal protein (otla beslenen, otlatılan, organik ve hormon/antibiyotik içermeyen).

-2 porsiyon düşük glisemik indeksli meyve.

Genel rehberlik:

- Geleneksel yerine organik tercih edilir.

- Su tüketin.

- Akşam 7 ile sabah 7 arasında yemek yemeyin.

- 'Sağlıklı' yağları dahil edin (yağ türlerini dengeleyin; örneğin hindistancevizi, zeytin, keten tohumu ve kabak çekirdeği yağı).

Haberin Devamı

- İlave şeker/şeker, süt ürünleri, tahıllar, baklagiller/fasulyeden kaçının.

- Plastik kapları hayatınızdan çıkarın.

İddia ediyoruz, yaşınızı bilmiyorsunuz En az 3 yaş gençleşmek için diyet listeniz hazır

Egzersiz reçetesi:

Haftanın en az beş günü, günde en az 30 dakika, algılanan maksimum eforun yüzde 60-80'i oranında egzersiz.

Uyku reçetesi:

Gecelik ortalama en az 7 saat uyku.

Yazarlar