Yaşam İki bacağı dizden koptu 150 günde yürüttüler

İki bacağı dizden koptu 150 günde yürüttüler

02.03.2010 - 01:28 | Son Güncellenme:

Doğalgaz hattında çalışan Hasan Şirin’in üzerine 22 Eylül 2009’da dört tonluk boru düştü ve iki bacağı diz seviyesinden koptu. Bacakları 8 saatlik ameliyatla yerine dikilen Şirin önceki gün ilk adımlarını attı

İki bacağı dizden koptu 150 günde yürüttüler

Isparta’da geçen yıl üzerine beton silindir boru düşmesi sonucu iki ayağı diz kapağı seviyesinden kopan ve sekiz saatte yerine dikilen işçi Hasan Şirin (26), beş aylık tedavi sonucu yürümeye başladı. Tedavisi Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Tıp Fakültesi’nde süren Şirin, “Bana bu mucizeyi yaşatan tüm ekibe teşekkür borçluyum. Buradan yürüyerek çıkacağım” dedi.
Isparta-Burdur Karayolu’nda yola doğalgaz boru hattı döşemesi işinde çalışan Şirin’in üzerine 22 Eylül 2009’da dört tonluk silindir boru düştü. İki ayağı diz kapağı seviyesinden kopan Şirin, SDÜ Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne götürüldü. Kopan bacaklar da olaydan 45 dakika sonra hastaneye ulaştırıldı. Plastik Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Asım Aydın başkanlığındaki altı kişilik ekip tarafından 8 saat süren operasyonla işçinin bacakları yerine dikildi.

Her şey bitti derken
Kazadan bu yana tedavisi süren Şirin, yavaş yavaş yürümeye başladı. Hastaneden yürüyerek çıkacağını belirten Şirin şunları söyledi:
“Hastanede gözlerimi açtığımda bacaklarımın olmadığını gördüm. O anda her şey bitti diye düşünüyordum ama bugün öyle düşünmüyorum. Bugün hayata yeniden başlıyorum. İki bacağım da yoktu. Şimdi yerindeler, canlı ve işlevsel. Çok mutluyum, umutluyum. Bana bu mucizeyi yaşatan tüm ekibe teşekkür borçluyum. Ayaklarımı dikmek için canla başla çalıştılar. Moralim yüksek. Sol bacağımı kullanıyorum, basıyorum, yürüyorum, hissediyorum. Sağ bacağımda ise kırıklar var, onların iyileşmesini bekliyoruz. Kaza anından bu yana fizik tedavi görüyorum.”

Haberin Devamı

4 KEZ AMELİYAT EDİLDİ
Operasyona katılan yetkililer hastanın bu hale gelinceye kadar dört kez ameliyat geçirdiğini belirtirken Şirin’le ilgilenen Yrd. Doç. Dr. Mahmut Yener de hastanın tedavi sürecindeki moralinin iyileşmeye direkt etki ettiğini vurguladı.
Yener, “Morali çok yüksek. Tedaviye katılımı çok iyi. Bize cevabı iyi. Egzersiz programı düzenliyoruz. Sağ bacağında çok parçalı kırıklar var. Kırıkların bir iyileşme süreci var. Fizik tedavileri uzun sürecek ama hasta sabırlı. Hasan Şirin’i buradan her iki ayağıyla yürürken uğurlayacağız” dedi.

İki bacağı dizden koptu 150 günde yürüttüler

Yazarlar