Sağlık Kabak Diyeti Nedir, Nasıl Yapılır? Kabak Diyeti Tarifi Listesi

Kabak Diyeti Nedir, Nasıl Yapılır? Kabak Diyeti Tarifi Listesi

16.03.2021 - 16:24 | Son Güncellenme:

Her mevsim yapılan diyet çeşitlerinden biri olan kabak diyeti, hızlı kilo vermek isteyen kişilerin ilk tercihleri arasındadır. Kabak diyeti içerisinde bol sıvı bulunan diyet listelerinden biridir. Kabağın besleyici ve doyurucu özelliği sayesinde kişiler kendilerini gün boyu hafif ve tok hissetmektedir. Kabak diyeti genellikle detoks programı şeklinde uygulanmaktadır. İşte, merak edilen tüm detaylar...

Kabak Diyeti Nedir, Nasıl Yapılır Kabak Diyeti Tarifi Listesi

 Besleyici özelliği ile bilinen kabak diyeti, içerisinde yüksek lif barındırmaktadır. Birkaç günlük kısa detoks programları şeklinde yapılan kabak diyeti, uygulayan kişilerin vücutlarında biriken ödem ve şişkinliği atmalarına yardımcı olmaktadır. Oldukça faydalı olan bu diyet listesi doğru uygulandığı takdirde hızlı kilo verdirmektedir.

Haberin Devamı

 Kabak Diyeti Nedir ve Nasıl Yapılır?

 Lifli besinler arasında yer alan kabak, diyet listelerinin olmazsa olmaz besinlerinden biridir. İçerisindeki bol su miktarı ile kişilerin hızlı kilo vermelerine yardımcı olmaktadır. Genellikle 3 günlük programlar halinde yapılan kabak diyeti vücuttaki ödem ve şişkinliğin azalmasını hızlandırmaktadır. Kabak diyetini uygulamak isteyen kişiler ilk olarak yeşil kabak ile yapılan tariflere göz atmaktadır. Bu diyeti uygularken gün içerisinde yürüyüş yapmak ve bol su tüketmek de oldukça önemlidir. Kabak diyetinde yağ yakıcı etkisi olan yeşil çaylar da sık sık tüketilmelidir.

 Kabak Diyeti Tarif Listesi Nedir?

 Kabak diyeti uygulamak isteyen kişiler temel beslenme öğünlerini bu besin ile karşılamaktadır. Su ve lif oranının yüksek olduğu kabak diyetinde çeşitli tarifler bulunmaktadır. Bu tariflerden biri rendelenmiş kabak yemeğidir. Geniş bir tava içerisine bir miktar zeytinyağı eklenir. Ardından rendelenmiş 3 adet kabak tavada kavrulur. Ardından az miktarda tuz ve pul biber eklenir. Hazırlanan bu kabak 2 öğün yoğurt ile birlikte tüketilmektedir.

Haberin Devamı

 Kabak Diyeti Beslenme Programı Nedir?

 Sabah;

2 adet haşlanmış yumurta

5 adet siyah zeytin

1 kibrit kutusu yağsız beyaz peynir

Öğlen;

Rendelenmiş kabak yemeği

1 kase yağsız yoğurt

Akşam;

Rendelenmiş kabak yemeği

1 kase yoğurt

Ara Öğünlerde;

1 fincan yeşil çay

3 adet hurma ya da kuru kayısı

Kabak Diyetinin Faydaları Nelerdir?

 Kabak diyeti, içerisinde bulunan su ve lif miktarı ile hızlı kilo verdiren diyet listelerinden biridir. Özellikle 3 günlük detoks programı şeklinde yapılan kabak diyeti, 3 günde yaklaşık 3 kilo verdirmeyi hedeflemektedir. Dönemsel şişkinlik ve gaz problemleri için oldukça faydalıdır. Aynı zamanda vücudun su ihtiyacını karşılayan en etkili besinlerden biri kabaktır. Bu nedenle kabak diyeti, vücudun mineral ihtiyacını gideren en etkili diyet listelerinden biridir.

Yazarlar