Yaşam Kadınlara şiddette Türkiye ilk on içinde

Kadınlara şiddette Türkiye ilk on içinde

22.04.2008 - 01:22 | Son Güncellenme:

Dünya Ekonomik Forumu tarafından yayımlanan bir rapora göre, Türkiye, Pakistan, Suudi Arabistan, Çad ve Yemen kadınlara kötü davranılan ülkeler

Kadınlara şiddette Türkiye ilk on içinde

Pakistan’ın önde gelen gazetelerinden The News’te yayımlanan “Müslüman Dünyasındaki Kadınlar” başlıklı bir makalede “Müslümanların kadınlara iyi muamele yapmadığı” görüşü savunuldu.
Dr. Faruk Salem imzasını taşıyan makalede, Dünya Ekonomik Forumunca yayımlanan “Küresel Cinsiyet Uçurumu (GGG)” raporuna dayanılarak, bu alanda “en çok suç işleyen” 10 ülke arasında Pakistan ve Türkiye’nin de bulunduğu bildirildi.
128 ülkeye yer verilen GGG raporunda, kadınlara en kötü davranan 10 ülkenin Yemen, Çad, Pakistan, Nepal, Suudi Arabistan, Benin, Fas, Türkiye, Mısır ve Umman olarak sıralandığına dikkat çekilen makalede, bu ülkelerden dokuzunun Müslüman olduğu belirtildi.
Buna karşın, kadınların açısından “en iyi 10 ülke” arasında bir tek Müslüman ülkenin bulunmadığı kaydedilen makalede, kadınların ekonomik faaliyetlere katılması açısından en kötü not alan ülkelerin, Yemen, Suudi Arabistan, Pakistan, Umman ve Bahreyn olduğu belirtildi. Aynı makalede, dünya nüfusunun yüzde 22’sini oluşturan Müslümanların küresel GSYİH’nin yüzde 5’ten düşük bir kısmını ürettikleri de vurgulandı.

Yazarlar