Sağlık Kalbin Üstünde Ağrı Olmasının Nedenleri Nelerdir?

Kalbin Üstünde Ağrı Olmasının Nedenleri Nelerdir?

05.07.2022 - 15:33 | Son Güncellenme:

Kalp ağrısı, genellikle insanların acil servislere gitmelerinin en yaygın olan nedenleri arasında yer almaktadır. Bununla beraber çoğu zaman da farklı sebeplerden ötürü olan göğüs ağrıları ile karıştırılabilme düzeyi yüksek bir sağlık sorunudur. Sık bir şekilde ölümlere sebep olabilen kalp krizini düşündürmesi nedeni ile göğüs ağrısı bazı kişileri endişelendiren önemli durumlardan bir tanesidir. Kalp üzerinde oluşan ağrının neden ortaya çıkabildiğini sizler için derledik.

Kalbin Üstünde Ağrı Olmasının Nedenleri Nelerdir

Vücuttaki pek çok organ ve sisteme yönelik hastalık göğüs üzerinde ağrıya neden olabilmektedir. Bu sebepten dolayı kalp ağrısı önemli konulardan bir tanesini oluşturmaktadır ve bu ağrının nedeninin araştırılması gerekmektedir.

Haberin Devamı

Kalp Üzerinde Hissedilen Ağrının Nedenleri Nelerdir?

Kalbe yönelik olan sorunlardan kaynaklanabilen göğüs ağrıları, birçok sebebe bağlı olarak meydana gelebilmektedir. Çoğu durumda kalp krizini düşündürebilse de kalp ağrısı sadece kalp krizinden dolayı kaynaklanmamaktadır. Kalp ağrısının en yaygın olan sebepleri şunlardır:

Kalbe giden kan damarlarında bulunan tıkanıklıklardan dolayı gelişebilen göğüs ağrısı

Kalbe giden kan akışının tıkanması ile birlikte gelişebilen kalp krizi

Kalbi çevrelemekte olan kesenin iltihaplanması

Kalpten çıkan ve en büyük atardamar olan aortun diseksiyonu

Bir çeşit kalp kası hastalığı kabul edilen kardiyomiyopati

Şeklinde sıralamak mümkün olmaktadır.

Kalp Üzerindeki Ağrı İçin Hangi Doktora Gidilmesi Gerekmektedir?

Haberin Devamı

Kalp ve dolaşım sistemiyle alakalı hastalıkları incelemekte olan bilim dalına kardiyoloji ismi verilmektedir. Daha önceleri iç hastalıkları ya da dâhiliye bölümünün bir alt kolu olan kardiyoloji bölümü günümüzde artık ayrı bir anabilim dalı olmuştur.

Yazarlar