Sağlık Kalça Ağrısı İçin Hangi Bölüme Ve Ne Doktoruna Gidilir?

Kalça Ağrısı İçin Hangi Bölüme Ve Ne Doktoruna Gidilir?

06.07.2022 - 16:01 | Son Güncellenme:

Kalça ağrısı, çok çeşitli problemlerin sebep olabileceği yaygın olan bir şikâyettir. Çoğu zaman özellikle de egzersiz yapma esnasında aşırı bir zorlamadan kaynaklanan ağrınız olabilir. Bu durumda ağrıya genelde tendonlar gibi gerilmiş ya da iltihaplı olan yumuşak dokular sebep olur ve birkaç gün içerisinde kaybolur. Uzun süreli olan kalça ağrıları, çeşitli durumlardan ortaya çıkabilir. Kalça ağrısı konusunda hangi doktora gidileceğini sizler için derledik.

Kalça Ağrısı İçin Hangi Bölüme Ve Ne Doktoruna Gidilir

Kalçada ağrı, bir hayli yaygın biçimde görülmekte olan bir sağlık sorunudur. Özellikle de ileri yaşlardaki kişilerde sık sık karşılaşılan bu problemdir. Genelde bir kemik veya eklem hastalığı ya da travmasına bağlı şekilde ortaya çıkar. Kalça eklemi vücut üzerinde en sık kullanılmakta olan eklem olmasından dolayı ağrı olması durumunda günlük hayatı olumsuz yönde etkiler.

Haberin Devamı

Kalçada Ağrı olmasının Sebepleri Nelerdir?

Kalçada ağrı oluşmasının çok sayıda sebebi bulunur. Bu sebeplerin başında spor yapmak gelir. Spor sonrasında kalça ağrıları oldukça sık bir şekilde ortaya çıkar. Spor dışında kalan pek çok sebebi mevcuttur. Kalçada ortaya çıkan ağrıların genel olarak yaygın bir şekilde meydana gelen nedenleri şu biçimde sıralanabilir:

Düşme ya da kalçanın yara alması

Artrit

Kalçada kırık veya çıkıkların oluşması

Eklem iltihabı ya da bursit

Burkulmalar

Kalça eklemi kıkırdağında görülen yırtılma

Kasık fıtığı

Tendon iltihabı

Kemiklere yayılım göstermiş olan ileri metastatik kanser vakalarının görülmesi

Siyatik

Osteoporoz ya da kemik erimesi

Kalça Ağrısı İçin Hangi Bölüme ve Ne Doktoruna Gidilmesi Gerekir?

Haberin Devamı

Kalça ağrısı genel olarak iki haftadan çok daha uzun sürüyor ise bu durumda uzman doktora gidilmesinde yarar vardır. Bunun için de hastanelerin Ortopedi ve Travmatoloji ile birlikte Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon adı verilen polikliniklerine hastaların müracaat etmeleri gerekir.

Yazarlar