Sağlık Kalça Ağrısı İçin Nasıl Egzersiz Yapılır?

Kalça Ağrısı İçin Nasıl Egzersiz Yapılır?

06.07.2022 - 15:05 | Son Güncellenme:

Kalça ağrısı çok sık görülen problemlerden bir tanesidir. Çoğu insan kalça ağrısı sorunundan yakınmaktadır. Kalça ağrısının çeşitli nedenleri olabilmektedir. Bu sebepten dolayı ağrının esas kaynağı araştırılmalıdır. Kalça ağrısının neden olduğunu ve kalça iyi gelecek egzersizleri sizin için derledik.

Kalça Ağrısı İçin Nasıl Egzersiz Yapılır

Kalça ağrısı bazı durumlarda hafif bir şekilde seyredebildiği gibi bazı durumlarda ise şiddetli bir şekilde seyretmektedir. Bu durumlarda ağrı kesicilere sık sık başvurulmaktadır.

Haberin Devamı

Kalça Ağrısı Neden Olur?

Kalçada ağrı görülmesi, bir hayli yaygın biçimde görülmekte olan bir sağlık sorunudur. Özellikle ileri yaşta olan kişilerde çok sıklıkla karşılaşılan bu rahatsızlık, genelde bir kemik, eklem hastalığı ya da travmasına bağlı şekilde ortaya çıkmaktadır. Kalça eklemi ise vücutta en sık kullanılabilen eklem olduğu için ağrının oluşması durumunda günlük hayatı olumsuz yönde etkilemektedir.

Eğilme, bacakları hareket ettirme ve yürüme gibi bütün fiziksel faaliyetlerde kalça eklemi kullanılmaktadır. Dolayısıyla da bu eklemde oluşabilen bir hastalık günlük aktivitelerin yapılabilmesinin önünde çok büyük bir engel teşkil etmektedir.

Kalça ağrısı İçin Yapılabilen Egzersizler Nelerdir?

Haberin Devamı

Kalça ağrısının azaltılabilmesi amacı ile yapılabilen çok sayıda egzersiz bulunmaktadır. Bu egzersizlerden üç tanesi ise şu şekilde olmaktadır:

Dizin altına rulo şeklinde bir havlu konur. Diz kapağı kemiği yukarı doğru çekilir ve dizin alt tarafı havlu ruloya doğru bastırılır. Daha sonra bacağın ön kısmındaki kasın ya da (uyluk kasının gergin bir şekilde kasılması gerekir. Beş saniye bozunca bu pozisyonda beklenir ve ardından da serbest bırakılır.

Bacak dış kısma doğru koltuğun kenarına veya duvara doğru itilir. Burada önemli olan dizin düz bir biçimde olmasıdır. Beş saniye boyunca bu pozisyonda beklenir ve sonra da serbest bırakılır.

Sırtüstü bir pozisyonda yatak üzerinde yatarken diz düz tutularak bacak yataktan bir karış yukarı olacak şekilde kaldırılır. Bu pozisyonda beş saniye beklenir ve sonra bacak yavaşça indirilir.

Yazarlar