Sağlık Kalp Ağrısı Nasıl Ayırt Edilir? Ağrının Kalpten Kaynaklanıp Kaynaklanmadığı Nasıl Anlaşılır?

Kalp Ağrısı Nasıl Ayırt Edilir? Ağrının Kalpten Kaynaklanıp Kaynaklanmadığı Nasıl Anlaşılır?

08.03.2021 - 12:10 | Son Güncellenme:

Kalp organı her insan için oldukça önemlidir. Pek çok kişi kalp bölgesinde ağrılar yaşayabiliyor. Fakat bu ağrının kalp mi veya göğüs ağrısı mı olduğunu anlayamıyor. Bu nedenden dolayı bazı araştırmalar yaparak bilgi sahibi olmaya çalışıyor. Kalp ağrısı nasıl ayırt edilir? Ağrının kalpten kaynaklanıp, kaynaklamadığı nasıl anlaşılır? Tüm detayları ile derledik.

Kalp Ağrısı Nasıl Ayırt Edilir Ağrının Kalpten Kaynaklanıp Kaynaklanmadığı Nasıl Anlaşılır

 Kalp bölgesinde yaşanan ağrılar kişilerin endişe yaşamasına neden oluyor. Kalp ağrısını ayırt etmesi için kişilerin gösterdiği belirtiler ön plana çıkıyor.

Haberin Devamı

 Kalp Ağrısı Nasıl Ayırt Edilir?

 Göğüs boşluğu bölgesinde ağrı yaşayan kişiler bu durumdan dolayı endişe edebilir. Bu ağrının kalp ağrısı olup olmadığını ayırt etmek için, doğru bir bilgiye ulaşmak ister. Kalp ağrıları, kalp dışı nedenlerden dolayı kaynaklanabilir. Göğüs ağrılarından pek çok farkı bulunur. Özellikle göğüs ağrılarından farklı olarak, keskin ve bıçak saplanması gibi ağrılar görebilir. Ağrıların devam ettiği süreçlerin yoğunluğu ve ağrı şiddeti kişiye göre değişebiliyor.

 Göğüs ağrısıyla karşı karşıya kalan kişiler, kalp ağrısı yaşadığını veya kalp krizi geçirdiğini düşünebiliyor. Kalbin bulunduğu göğüs bölgesinde yaşanan bu ağrılar kalp krizini gösterebileceği gibi, daha zararsız bazı durumlarla karıştırılabiliyor. Bu durumu kişiler kendi başına ayırt edemeyeceği için mutlaka sağlık kuruluşlarına başvurarak, ağrı sebebini öğrenmelidir. Kalp ağrısının belirtileri bu ağrı türünün belirlenmesinde önemli bir rol oynuyor. Kalp ağrısını gösteren belirtiler şu şekildedir;

Haberin Devamı

Göğüste gerginlik

Sırt ve kol bölgesinde ağrı

Karın ağrıları

Nefes darlıkları

Mide bulantısı

Yutma güçlüğü

Ağrının Kalpten Kaynaklanıp Kaynaklanmadığı Nasıl Anlaşılır?

 Kalp bölgesinde yaşanan ağrılar kişileri çok korkutabiliyor. Bu nedenden dolayı kişiler kalp ağrısı yaşadığında bu durumdan psikolojik olarak etkilenebiliyor. Fakat kalp ağrısının olup olmadığını tespit edebilmek adına, uzman hekimlere muayene olmak gerekiyor. Ağrıların şiddeti ve süresi bu ağrı türleri için oldukça önemli konulardır.

 Kişiler bu durumu kendi başına anlayamadığında, riske girmeyerek sağlık kuruluşlarına acil olarak başvurması gerekir. Ağrıların neden olduğu durum tespit edilerek gerekli olan tedavi süreci başlatılmalıdır. Kişiler göğüs bölgesinde yaşadığı ağrının şiddetine göre veya batma gibi durumlar yaşadığında durumu daha fazla önemsemelidir.

Yazarlar