Geri Dön

Kalp sağlığınız için ton balığı!

Genel anlamda tüketiminde yarar bulunan balıklardan ton balığı kolesterol ve tansiyon şikayetlerine karşı müthiş etkilere sahip.

Kalp sağlığınız için ton balığı!

Bilim adamları ton balığının faydalarının, içerdiği omega-2 yağ asitlerine bağlı olduğunu belirtiyor. İşte diğer faydaları:

Haberin Devamı

• Kalp rahatsızlıkları riskini azaltır
• Artrit gibi eklem rahatsızlarının neden olduğu ağrıları azaltır
• Astım komplikasyonlarını azaltır
• Özellikle beyin gelişimini destekleyen tüm balıklar gibi ton balığı da küçük çocuklar için önerilmektedir.

Genellikle konserve şeklinde satın alınan ton balığı omega 3 ve protein açısından oldukça zengindir. Kalp sağlığı uzmanları günde 2 kez ton balığı tüketmenin sağlığınız üzerinde mucize gibi etkileri olacağını dile getirmektedir. Elbette sadece ton balığı değil diğer tüm balık çeşitleri de tüketilmelidir.


Ton balığı kolesterol açısından fakirdir ve aynı zamanda diğer yiyeceklerden alınan yağlardan kurtulmanıza yardımcı olur.

Ton balığı tek başına fazla kalori içermez, ancak mayonez ile karıştırıldığı için şişmanlatıcı etkisi olduğu düşünülür. Aslında ton balığında doymuş yağ asitleri çok az miktarda bulunur. Bünyesinde daha çok vitamin, mineral ve protein ihtiva eder.

Konserve olarak tercih edildiğinde yağının süzülmesi kaydıyla çok daha az kalorili bir hal almaktadır. Ton balığını salatalarda, makarnalarda veya ana yemeklerde tercih edebilirsiniz.

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil Çetinkaya Sempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber