Genel Sağlık Kantaron Yağı Faydaları Nelerdir, Nasıl Kullanılır? Sivilceye, Cilde Ve Saça İyi Gelir Mi?

Kantaron Yağı Faydaları Nelerdir, Nasıl Kullanılır? Sivilceye, Cilde Ve Saça İyi Gelir Mi?

14.11.2020 - 02:21 | Son Güncellenme:

Tabiatın insanlara armağanlarından biri de kantaron bitkisinin yağı. Mucizevi yağlardan kantaron yağı, geçmişten günümüze alternatif tedavi yöntemlerinde kullanılıyor. İyileştirici etkileri ile ön plana çıkan Kantaron yağı, Kantaron yağı faydaları nelerdir, nasıl kullanılır? Sivilceye, cilde ve saça iyi gelir mi? gibi merak edilen soruların yanıtlarını derledik.

Kantaron Yağı Faydaları Nelerdir, Nasıl Kullanılır Sivilceye, Cilde Ve Saça İyi Gelir Mi

Kan otu, kılıç otu gibi isimlerle de tanınan kantaron bitkisi faydaları ile bitkisel tedavilerde tercih ediliyor. Sağlık açısından değerli faydaları olan kantaron bitkisinden elde edilen kantaron yağı, değişik amaçlarla da kullanılabilen bir yağ. Yılan ısırığı, ateş, şişkinlik ve hazımsızlık gibi rahatsızlıkları iyileştirme konusunda etkili çözümler sunuyor.

Kantaron Yağı Faydaları Nelerdir?

Kantaron yağının insan sağlığı bakımından faydalarından bazıları şöyle:

- Antiviral ve antibakteriyel özellikleri bulunur.
- Kantaron yağı, antiseptik özelliği ile yara üzerinde mikrop ve iltihap oluşumunu önler.
- Hücreleri yenileyici bir özelliğe haizdir.
- Lumbago, siyatik, sırt ve romatizmal ağrılarda masaj yağı olarak tercih edilir.
- Kesik ve açık yaraların hızlı bir şekilde iyileşmesine yardımcı olur.
- Kasları kuvvetlendirir.
- Sindirim sistemini düzenleyici bir etkisi vardır.
- Masaj olarak uygulanarak baş ağrılarını giderilmesine yardımcı olur.
- Mide ağrısı ve mide ülseri tedavisine destek olur.
- Sakinleştirici özelliği ile strese karşı iyi gelir.
- Hemoroidi iyileştirici etkisi mevcuttur.
- İshali keser.
- Damar büzücü etkisi ile kazalarda meydana gelen kanamaları durdurucu nitelik taşır.

Kantaron Yağı Nasıl Kullanılır?

Kantaron yağı, sıklıkla cilde sürülerek kullanılan bir yağdır. Yanık veya yaraların tedavisinde sorun yaşanan bölgeye birkaç damla damlatıldıktan sonra masaj yapılarak kullanılmaktadır. Bakım amacı ile kullanıldığı zaman güneşe çıkılmayacak zamanlarda cilde birkaç damla olarak damlatılır ve akabinde masaj ile cilde sürülür. Gece yatmadan önce cilde sürülmesi önerilen kullanım şekilleri arasındadır. Kişilerin kantaron yağını uygulamadan önce bileklerine birkaç damla damlatarak alerjik bir reaksiyonun olup olmadığını gözlemlemeleri doğru olacaktır.

Kantaron yağı, kantaron çayı yapımında eklenerek de tüketilebilmektedir. Bir çay kaşığı olarak direkt içilmesi de bazı durumlarda önerilebilmektedir. Kantaron yağı sıcak suya birkaç damla damlatılarak elde edilebilmektedir. Kantaron bitkisi ile kantaron çayı yapmak için ise içme suyu kaynatılır. Sonra camdan bir demliğe dökülür. İçerisine birkaç adet kantaron bitkisi atılarak yaklaşık olarak on dakika kadar bekletilir. Süzdükten sonra içime hazır hale gelir.

Kantaron Yağı Sivilceye, Cilde İyi Gelir mi?

Kantaron yağı, cilt bakım uygulamalarında ve kürlerinde kullanılan özel bir bitkisel yağdır. Antiseptik özelliğe sahip kantaron yağı, sivilce oluşumu ile etkili bir şekilde mücadele eder. Sivilce oluşumlarını önlemekte başarılı olduğu gözlemlenmiştir. Kantaron yağının cilde çok sayıda faydası bulunmakta olup bu faydaları şöyle sıralanabilir:

- Yaşlanmayı geciktirir.
- Cilt lekelerini ortadan kaldırıcı özelliğe sahiptir.
- Cilt kırışıklıklarına engel olur.
- Cildin elastikiyetini artırır.
- Bebeklerde pişik oluşumlarının önlenmesinde kullanılır.
- Sedef hastalığının tedavisine yardımcı olur.
- Yara izlerini iyileştirmede etkili olur.
- Ayak mantarı ile deride oluşan enfeksiyonları önler.
- Yanık ve kızarıklarda etkilidir.
- Güneş kremi olarak da kullanılabilmektedir.
- Egzama ile mücadele eder.

Kantaron Yağı Saça İyi Gelir mi?

Kantaron yağının insan sağlığına özellikle cilt sağlığı ve bakımına çok sayıda faydaları ile birlikte saç bakımı ve derisi içinde önemli yararları bulunuyor. Saça iyi geldiği bilinen ve çeşitli araştırma sonuçları ile tespit edilen kantaron yağı kafa derisini onarır. Ciltte yeni hücre büyümesini kolaylaştırır. Saç diplerine masaj yapılarak uygulanması ile kepeklenme probleminin giderilmesine yardımcı olur.

Sarı Kantaron Nedir?

Sarı kantaron, sarı kantarongiller familyasına ait olan bir bitki çeşididir. Sarı kantaron, Kılıç otu, Mayasıl otu gibi isimlerle de tanınmaktadır. Dünyanın pek çok bölgesinde yetişen bir bitkidir. Avrupa’da yol, tarla ve orman kenarlarında kendiliğinden yetişen bir bitki olan Sarı kantaron, Kuzey Amerika iklimine de zamanlar uyum sağlayarak doğal bir şekilde kırlarda yetişmeye başlayan bir bitki türü haline gelmiştir.

Sarı Kantaron Yağı İçilir mi?

Sarı kantaron yağına ilişkin bu yağın içilip içilmeyeceği uzmanlara sıklıkla sorulan soruların başında geliyor. Sarı kantaron yağının doğrudan içildiği durumlar olduğu bilinmektedir. Uzmanlar, genel olarak sarı kantaron bitkisinin çay olarak tüketilmesini tavsiye etmektedirler. Çayı, bir tutam sarı kantaron bitkisine su eklenerek demlenmeye bırakılması ve beş dakika kadar beklenilmesi ile yapılmaktadır.

 

Yazarlar