Sağlık Karaciğer Ağrısı Neden Olur? Karaciğer Ağrısını Ne Geçirir, Ağrıya Ne İyi Gelir?

Karaciğer Ağrısı Neden Olur? Karaciğer Ağrısını Ne Geçirir, Ağrıya Ne İyi Gelir?

05.05.2021 - 15:57 | Son Güncellenme:

Karaciğer ağrısı sıklıkla karşılaşılan bir durumdur. Bundan dolayı karaciğer ağrısı yaşayan kişiler doktora gitmekte ve karaciğer ağrısının neden olduğunu araştırmaktadırlar. Karaciğer ağrısı pek çok sebebe bağlı olarak gelişebilen ve internet üzerinden de en sık araştırılan ağrı çeşitlerinden bir tanesidir. Karaciğer ağrısı ile ilgili pek çok kişi soru sormaktadır. Peki karaciğer ağrısı neden olur? Karaciğer ağrısını ne geçirir? Ağrıya ne iyi gelir? İşte karaciğer ağrısı ile ilgili tüm detaylar.

Karaciğer Ağrısı Neden Olur Karaciğer Ağrısını Ne Geçirir, Ağrıya Ne İyi Gelir

 Karaciğer vücudun en önemli organlarından bir tanesidir. Bundan dolayı çeşitli fonksiyonlara bağlı olarak karaciğer ağrısı gerçekleşebilir. Karaciğer ağrısı üzerinde durulması gereken önemli bir durumdur. Ağrının neyden kaynaklı olduğu tespit edilmesi gerekir. Karaciğerin vücutta pek çok görevi bulunmaktadır.

Haberin Devamı

 

 Karaciğer Ağrısı Neden Olur?

 1) Zayıf Bağışıklık Sistemi

 Zayıf bir bağışıklık sistemi karaciğer ağrısının en önemli sebeplerinden bir tanesidir. Bağışıklık sisteminin zayıf olması ile hastalıklara karşı vücudun dirençsiz olacağı anlamına gelir. Bu durumda da karaciğer ve pek çok organ etkilenmektedir. Karaciğer ağrısı bu şekilde ortaya çıkar ve bağışıklık sisteminin güçlenmesi ile birlikte geçer.

 

 2) Kilo Alımı

 Hızlı bir şekilde kilo almak demek karaciğere daha fazla yük binmesi demektir. Aynı zamanda kilo alma ile birlikte pek çok fonksiyon da beraberinde çıkar. Karaciğer daha fazla çalışır ve karaciğerde yağlanmalar söz konusu olur. Bu durumda da karaciğer ağrısı gözlemlenebilir.

 

 3) Yavaş Metabolizma

Haberin Devamı

 Metabolizmanın yavaş olması durumunda da yine karaciğer ağrısı meydana gelir. Karaciğer ağrısının hafifletmek için metabolizmayı hızlandırmak gereklidir.

 

 Karaciğer Ağrısını Ne Geçirir?

 1) Spor

 Düzenli olarak spor yapmanın sonucunda karaciğer ağrısı hafifler. Spor ile birlikte kilo vererek metabolizmanız da hızlanır. Bu durumda karaciğer yağlanması da azalmaktadır. Bu şekilde karaciğer ağrısı da minimum seviyeye iner. 

 

 2) Ağrı Kesici ve Antibiyotik Kullanımı

 Gereksiz bir şekilde ağrı kesici almak ve antibiyotik kullanmak son derecede tehlikeli bir durumdur. Bundan dolayı ağrı kesici ve antibiyotik kullanımınızı azaltmak ve bilinçsiz şekilde ağrı kesici kullanmamak karaciğer ağrısını geçirir. 

 

 Karaciğer Ağrısına Ne İyi Gelir?

 1) Sarımsak: Sarımsak en faydalı olan yiyeceklerden bir tanesidir. Her derde deva olarak bilinen sarımsak tüketerek karaciğer enzimlerini çoğaltabilirsiniz. Aynı zamanda vücuttaki fazla toksinleri de atabilirsiniz.

 

 2) Kırmıızı Pancar: Kırmızı pancar da karaciğer ağrısına en iyi gelen şeylerden bir tanesidir. Kırmızı pancarı düzenli olarak tüketerek karaciğer yağlanmasını da önleyebilirsiniz. Kırmızı pancar yoğun miktardan betakaroten içermekte olan bir besindir. 

Yazarlar