Yaşam Karavanacı Bill Gates

Karavanacı Bill Gates

11.12.2008 - 01:00 | Son Güncellenme:

İleriye dönük teknolojik gelişmeler konusunda gerçeğe en aykırı tahmin yapanlar sıralamasında, birinciliği sürpriz bir isim kazandı!

Karavanacı Bill Gates

Microsoft’un patronu ve dünyanın en zengin işadamı Bill Gates ile İngiliz milyoner Sir Alan Sugar, ileriye dönük teknolojik gelişmeler konusundaki tahminlerinde hayal kırıklığı yarattı.
İngiliz “Daily Telegraph” gazetesinin “T3” dergisine atfen verdiği habere göre, bilgisayar dünyasının dâhi çocuğu Bill Gates, 1981’de hiç kimsenin hafıza kapasitesi 640 ‘kilobyte’tan daha fazla olacak kişisel bilgisayara (PC) ihtiyaç duymayacağı öngörüsünde bulundu.
Ancak günümüzde piyasadaki bilgisayarların çoğu 2 ‘gigabyte’ daha fazla hafızaya sahip. Bu durumda günümüz PC’lerinin hafızası, Gates’in tahmin ettiği hafıza kapasitesinin tam 3 bin 500 katı.
Gates, 2004 yılında Dünya Ekonomi Forumu’nda konuşmasında da, “Bugünden itibaren 2 yıl içinde spam (istenmeyen reklam e-postaları) sorunu çözümlenecek” dedi.
Ancak bir kez daha Gates’in tahmini hiç tutmadı ve spam sorununu çözmek için hâlâ uzun uğraşlar gerekiyor.

‘iPod bitecek’ dedi

İngiliz işadamı Sir Alan Sugar’ın kötü tahminleri ise neredeyse doğru olamayacağı anında ortaya çıkan ve bu nedenle rekor kategorisine girecek cinsten. 2005’te Telegraph’a konuşan Sir Alan, “Gelecek Noel iPod ölecek, bitecek, gidecek” dedi.
Sir Alan’ın bu sözlerinin hemen sonrasında Apple’ın çıkardığı dijital müzik çalar iPod son 10 yılın en çok tutulan cihazı oldu. iPod şimdiye kadar dünya çapında 174 milyon sattı.

Yazarlar