Sağlık Kaş Üstünde Ağrı Ve Şişlik Neden Olur?

Kaş Üstünde Ağrı Ve Şişlik Neden Olur?

12.09.2021 - 13:37 | Son Güncellenme:

Bazı durumlarda kaşın üstünde ağrı ve şişlik görülebilmektedir. Bu sebepten dolayı bireyler panik olarak nedenini öğrenmek istemektedirler. Kaş üstünde ortaya çıkabilen şişlik ve ağrının nedenini ve hangi doktora gidilmesi gerektiğini sizler için derledik.

Kaş Üstünde Ağrı Ve Şişlik Neden Olur

 

 Kaş üzerinde görülebilen şişlik ve ağrılar genel olarak bireylerde alınmış olunan bir darbenin neticesinde ortaya çıkabilmektedir. Bunun dışında bahsedilen şişliğin ve ağrının nedeninin araştırılması gerekmektedir.

Haberin Devamı

 Kaş Üstünde Ağrı ve Şişlik Neden Olur?

 Kaşta şişlik ve ağrının kapsamına bakıldığında, vücudun göze çarpan bölgeleri arasında yer almakta olan kaşların üstünde pek çok sebepten ötürü ortaya çıkabilen belirgin şekil bozukluğu oluşabilmektedir. Bahsedilen problem sivilce, kist, yağ bezesi, kıl dönmesinin görülmesi, enfeksiyon, kaş bölgesine şiddetli düzeyde darbe alınması, alerjik olan reaksiyonlar ve böcek ısırığı gibi çeşitli nedenlerden dolayı ortaya çıkmaktadır. Bu ve benzeri durumların ortaya çıkması halinde göz kapaklarında düşüş, kaş etrafında kaşıntı, kızarıklıklar, morarmalar, kanamalar ve ağrı hissi belirmektedir.

 Söz konusu olan kaşın üzerindeki şişlik sorunu geçici özellikte olan ve basit sebeplerden ötürü kaynaklanabildiği gibi tersine ciddi hastalıklardan dolayı da meydana gelebilmektedir. Bu sebeple bahse konu olmuş bu sağlık sorunu dikkate alınmalıdır ve doğrudan önlem aşamasına geçmek gerekmektedir. Kaş üzerinde görülen şişlik, yaralanmanın sonucunda da meydana gelebileceği için çoğu zaman geçici nitelikte olmaktadır.

Haberin Devamı

 Kaş Üstündeki Ağrı İçin Hangi Doktora Gidilmesi Gerekir?

 Kaş üstündeki şişlik için ilk olarak cildiye bölümüne gitmek gerekmektedir. Cildiye doktoru gerekli görmesi durumunda kişiyi diğer bölümlere yönlendirecektir.

 

 

Yazarlar