Editörün Seçtikleri Kopan ele 8 saatlik ameliyat

Kopan ele 8 saatlik ameliyat

02.09.2003 - 00:00 | Son Güncellenme:

Kopan ele 8 saatlik ameliyat

Kopan ele 8 saatlik ameliyat





AKP Kilis Milletvekili Hasan Kara ve çocuklarını Kilis'ten İstanbul'a getiren özel minibüsün TEM Otoyolu'nda yaptığı kaza, can almadı ama, Kara'nın küçük kızının elini aldı.
Şoför Kadir Batoğlu'nun kullandığı Mercedes marka özel minibüs, dün sabah saat 08.30'da, TEM Otoyolu Sapanca Kurtköy geçişinde, sollamak istediği Halit Öztürk yönetimindeki taksiye arkadan çarptı. Aşırı süratli iki araç, çarpışma sonucu savrularak TEM'de takla atmaya başladı. Bariyerlere çarparak duran minibüsten milletvekili Kara hafif sıyrıklarla çıkarken, büyük kızı Sümeyya Zeynep'in (10) eli koptu. Kara'nın diğer kızları Melike (6) ve Tuğba (8) ile kızlarına bakan akrabası Mira Kara (19) ve sürücüler Kadir Bataoğlu ile Halit Öztürk de çeşitli yerlerinden yaralandı.

Eli ve parmağı ekipler buldu
Kazanın ardından TEM Otoyolu bir süre trafiğe kapanırken, yaralılar Adapazarı Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.
Küçük Sümeyya Zeynep Kara'nın elinin koptuğu anlaşılınca, ekipler kaza yerinde önce eli, ardından da eksik parmağı buldu. Ardından Sümeyya ile buzlu torba içine konan eli ve parmağı, bekletilmeden İstanbul Aksaray'daki Vatan Hastanesi'ne sevk edildi. Adapazarı Devlet Hastanesi'nde ilk tedavileri yapılan ve bir süre müşahade altında tutulan milletvekili Kara ile diğer yaralılar da, daha sonra ambulansla İstanbul'a gönderildi. Adapazarı Devlet Hastanesi Başhekimi Tacettin Koç, milletvekili ile diğer yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığını bildirdi.

Bümeyye Zeynep Kara'nın kopan sağ el bileği ile sol elinin orta parmağı, yaklaşık sekiz saat süren başarılı ameliyat sonucunda yerine dikildi. Ameliyatı gerçekleştiren ekibin başkanı Doç. Dr. Ersin Nuzumlalı, Kara'nın saat 10.00 civarında hastaneye getirildiğinde sağ elinin bilek seviyesinden, sol elin orta parmağının da orta seviyeden tamamen kopmuş olduğunu söyledi. Sağ elin hasta ile birlikte, sol el parmağının ise daha sonra hastaneye ulaştırıldığını kaydeden Nuzumlalı, "Ameliyat başarılı geçti. İlk 4-5 gün çok kritik. Gözümüz üstünde" dedi.
Bu sırada, AKP milletvekili baba Hasan Kara da tekerlekli sandalye ile hastaneye geldi. Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Kara, şöyle konuştu: "Kilis'ten, İstanbul'a geliyorduk. Biz uyuyorduk. Kaza nasıl oldu hiç bilmiyorum. Araba devrilmiş, kaldırdılar. Kaldırdıktan sonra bir şekilde ayakta uyandım." Bu arada, İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, Kara çiftine, hastanede geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.



YAŞAM


Şanlı bir tarihin 'renkli' balonları
Altın Aslan'ın favorisi yok
Vekilin 'canı' koptu
7.5 milyon için işkence
Hollywood'un maceracısı öldü
Kellik yaşı 20'lere düştü
Büyüyünce hepsi trilyoner olacak
Avrupa'da 1000 gurbetçi köpek
Lösemi minik Jale'yi aldı
Doktorlar da silahlandı
'Ferguson'a saldırdım'
Kanal D bomba gibi geliyor
Bu da 'barajların anası'!
Traktör faciası: 7 ölü, 3 yaralı
Reina'ya yük gemisi çarptı
Gündem Kanal D haberden takip edilir
Seçmemeyi seçmek
Gökteki yıldızlar
Ses silahı!

Yazarlar