Sağlık Köpükle Varis Tedavisi Nedir, Nasıl Yapılır? Varis Köpük Tedavisi İşe Yarıyor Mu?

Köpükle Varis Tedavisi Nedir, Nasıl Yapılır? Varis Köpük Tedavisi İşe Yarıyor Mu?

08.09.2021 - 15:11 | Son Güncellenme:

Variste köpük tedavisi yaygın olarak kullanılan bir tedavi yöntemidir. Bu yöntem, ilaçla damarı büzme yönteminin daha geliştirilmiş hali olarak da söylenebilir. Uygulama ile hastalıklı damarı iyileştirecek olan ilaç, damar içerisine verilir. Kılcal varis dışındaki tüm varis hastalıklarına bu ye tedavi yöntemi uygulanabilir. Köpükle varis tedavisi nedir, nasıl yapılır? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Köpükle Varis Tedavisi Nedir, Nasıl Yapılır Varis Köpük Tedavisi İşe Yarıyor Mu

Sürekli ağrı yapan ve estetik görünüm açısından da sizi rahatsız eden varislerinizden kurtularak güzel ve ağrısız bacaklara sahip olabilirsiniz. Varis ameliyatlarında sadece büyük damarlar alınabilirken, köpük tedavisi sayesinde 1mm’den 25mm kalınlığına kadar olan tüm damarlar, varisli olan ya da gelecekte varise dönme ihtimali olan tüm toplardamarlar yok edilir. 

Haberin Devamı

Köpükler Varis Tedavisi Nasıl Yapılır?

Varislere köpük tedavisi son zamanlarda yaygınlaşan bir tedavi yöntemidir. Halk arasında öğretmen hastalığı olarak bilinen varisin tedavisinde çok sık uygulanan skleroterapi, çok etkili bir yöntemdir. Köpük skleroterapi tedavisi, hasta açısından konforlu ve hızlı bir tedavi yöntemidir. Bu nedenden dolayı kişi normal hayatına hiç ara vermeden devam edebilir. 

Köpükle varis tedavisi, diğer ameliyatsız varis tedavisi yöntemlerinde de olduğu gibi hastane ortamında yapılması gerekmez. Bu tedavinin yapılması için önceden detaylı bir hazırlık yapılması gerekmediği gibi tedavi sırasında da anestezi uygulanması gerekmez.

Tedavi olmak isteyen kişi, günlük hayatında herhangi bir zaman içinde varis tedavisi için tedaviye yürüyerek gelerek aynı gün evine yürüyerek dönebilir. Bu nedenle oldukça konforlu ve hızlı çözüm sunan bir tedavi yöntemidir. Bu tedavi sonucunda günlük yaşam için gereken faaliyetlere hasta, kaldığı yerden devam edebilir.

Haberin Devamı

Varis Köpük Tedavisi İşe Yarıyor mu?

Köpük tedavisi aslında skleroterapi ile varis tedavisinin ayrılmaz bir parçasıdır. Köpük tedavisi varis tedavisinde en çok uygulanan ameliyatsız tedavi ve konforlu tedavi yöntemlerinden birisidir. Köpükle varis tedavisi, hastaya yüksek konfor sunmayı amaçlayan hızlı ve rahat bir tedavi yöntemidir.

Özellikle bu tedavinin çok hızlı sonuç vermesi ve tedavi daha yapılırken sonuçlarının anında hissedilmeye başlanması, hasta açısından çok önemli bir avantaj sağlar. Köpük tedavisi yaklaşık olarak 45 dakikada sonuç alınan etkili bir tedavi yöntemidir. Bu süre içinde hasta yapılan işlemi an be an izleyerek tedavinin sonuçlarını anında görebilir.

Yazarlar