Yaşam Liseli kızlar PKK için değil evlenmek için kaçmış!...

Liseli kızlar PKK için değil evlenmek için kaçmış!...

18.02.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

Diyarbakır’da yapılan denetimlerde terör örgütü PKK’ya katılacakları şüphesiyle yakalanan iki liseli kız, örgütle bağlantılı olmadıklarını, evlenme vaadi üzerine sevdikleri gençlerle birlikte kaçtıklarını öne sürdü.

Liseli kızlar PKK için değil evlenmek için kaçmış...

Lise öğrencileri D. Y. (17) ile S. Y. (17), 17 Ocak’ta Ardahanlı A.T. (20) ve Ş.G. ile birlikte kayıplara karışınca iki küçük kızın aileleri güvenlik kuvvetlerine başvurdu ancak kaybolan kızlar bulunamadı. Öte yandan terörist Abdullah Öcalan’ın yakalanışının 11’inci yıldönümü nedeniyle yasadışı eylemlere karşı alarma geçirilen Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı ile Emniyet Müdürlüğü ekipleri denetimlerini artırdı.
Bazı kişilerin terör örgütü PKK’nın dağ kadrosuna eleman götürmek için hazırlık yaptığına dair bilgiler üzerine merkez Sur ilçesindeki harabe bir eve baskın yapıldı. Teknik takibe alınan S. Y. ve D. Y. ile Ş.G. ve A.T. yakalandı. Ardahan’dan Diyarbakır’a getirilerek örgütün dağ kadrosuna gönderilmeye çalışıldığı öne sürülen çocukların jandarmadaki sorguları sürerken, olayla ilgili kapsamlı soruşturma başlatıldığı açıklandı.
Ardahanlı iki kız ise ifadelerinde, PKK ile bağlantıları olmadığını, kendilerine evlenme teklif eden erkek arkadaşları ile birlikte kaçtıklarını öne sürdü. Mahkemeye sevk edilen dört şüpheliden 18 yaşından küçük olan Ş.G. tutuklandı. Diğerleri Ardahan’dan gelen ailelerine teslim edildi.

Yazarlar