Sağlık Medikal Estetik Nedir? Ameliyatsız Estetik Uygulamaları Nasıl Yapılır, İşe Yarar Mı?

Medikal Estetik Nedir? Ameliyatsız Estetik Uygulamaları Nasıl Yapılır, İşe Yarar Mı?

03.04.2021 - 16:34 | Son Güncellenme:

Estetik işlemleri birçok insanın başvurduğu sorun giderici yöntemdir. Çok sayıda insan tarafından kullanıldığı için estetik konusu ayrıntılı olarak araştırılmalıdır. Medikal estetik de bilinmesi gereken ve araştırılması gereken estetik çeşididir. Bu durumun yanında estetik konusunda bireyler ameliyat faaliyetinden korkmaktadır. Bu korku estetiğin ameliyatsız olarak yapılmasına yönlendirmektedir. Bu amaçla medikal estetiğin tam olarak ne olduğu, ameliyatsız estetik uygulamalarının nasıl yapıldığı ve işe yarayıp yaramadığı konusunu detaylı olarak derledik.

Medikal Estetik Nedir Ameliyatsız Estetik Uygulamaları Nasıl Yapılır, İşe Yarar Mı

 Estetik işlemleri dünyada büyük bir yere sahiptir. Estetik kelimesinin sözcük anlamı güzellik duygusu demektir. Buradan da anlaşılacağı gibi özellikle kadınlar güzellik algısı yaratabilmek için kendi vücutlarında beğenmedikleri bölgeleri estetik yöntemi ile istedikleri hale dönüştürebilmektedir. Aynı zamanda estetik sadece bu amaçla değil sorunlu olan ve kişiye sağlık problemi yaşatan bölgeleri gidermek amacıyla da uygulanabilmektedir.

Haberin Devamı

 Medikal Estetik Nedir?

 Medikal estetik insanların korkmadıkları estetik tarzıdır. Bunun nedeni medikal estetikte anestezi kullanılmamasıdır. Ayrıca medikal estetiğin tekniklerinin de farklı olmasıdır. Medikal estetikte kullanılan teknikleri non-invaziv ve invaziv teknolojileri barındırmaktadır. Medikal estetik dokular kesilmeden cilt ve cilt altı bölgelerine uygulanan invaziv tekniklerini kapsayarak yapılan estetik tarzıdır.

 Ameliyatsız Estetik Uygulamaları Nasıl Yapılır?

 Ameliyatsız estetik uygulamaları belirli seçenekler ile yapılmaktadır. Bu seçenekleri kişinin estetik tercihi ve alanında uzman olan kişi belirlemektedir. Bu estetik acı sorununu en aza indirmiştir.

 Cilt sorunlarını yaşayan bireyler ameliyatsız estetik yaptırarak sorunlarından birkaç saat içinde kurtulup yaşamlarına dönmüş sağlamaktadır. Ameliyatsız estetikler arasında en çok bilinen yüz gerdirme işlemidir. Yüz gerdirme ameliyatsız olarak belirli iğneler ve teknikler kullanılarak yüze uygulanmaktadır.

Haberin Devamı

 Bölgesel zayıflama işlemi için de ameliyatsız estetik teknikleri kullanılabilmektedir. Bölgesel zayıflama karboksiterapi yöntemiyle yapılır. Bu yöntemde karbondioksit gazı kullanılır. Bu gaz kolay işlem ile deri altına enjekte edilir. Dolaşımı arttırır. Metabolizmayı hızlandırır. Doğal olarak da zayıflama gerçekleşir.

 Cilt yenileme, lekeler ve selülit için ise mezoterapi kullanılabilmektedir. Cildin orta kısmına uygulanır. Vitaminler, amino asitler ameliyatsız olarak ciltte kullanılır.

 Ciltte bulunan ölü deriyi atmak, arındırmak ve temizlemek için ise ameliyatsız olarak uygulanan estetik çeşidi kimyasal peeling hizmetidir. Bu işlemde cildin üst tabakası kontrollü olarak soyulur ölü deri atılır. Cilt yenilemesi yapılır. Bu işlem yapılmadan önce kişinin cilt taramaları yapılır.

 En çok bilinen ve uygulanan ameliyatsız estetik işlemleri bu şekilde yapılmaktadır. Bunlar haricinde de çok çeşitli ameliyatsız estetik işlemleri bulunmaktadır.

 Ameliyatsız Estetik Uygulamaları İşe Yarar mı?

 Ameliyatsız estetik uygulamalarını gerçekleştiren kişiler genel olarak memnun kalmaktadır. Yapılan işlemlerin işe yaradığını ifade eden yorumlar mevcuttur. Yine de ameliyatsız estetikler de yapılmadan önce mutlaka iyi karar verilmelidir.

Haberin Devamı

 Doktor kontrolleri gerçekleştirilmelidir. Yapım ve uygulama için ise kaliteli, bilindik ve uzman eller tercih edilmelidir. Teknikleri teknoloji dünyasında çok iyi geliştiği merkezler aracılığıyla bu işlemler gerçekleştirilmelidir. Bu yüzden de ameliyatsız estetik uygulamaları detaylı, gerçekçi ve iyi bir araştırma gerektirir. Bu araştırma sonucunda kişi bu işlemleri yaptırabilir.

Yazarlar