Yaşam Meksika ev hapsinde!

Meksika ev hapsinde!

02.05.2009 - 01:00 | Son Güncellenme:

Meksika’da domuz gribinin yayılmasını önlemek için 5 günlük tatil dün başladı. Meksika Sağlık Bakanı 2 günün çok kritik olduğunu ifade etti

Meksika ev hapsinde

Domuz gribi salgını nedeniyle dünya genelinde ölenlerin sayısı 168’e, vaka sayısı ise 2 bin 955’e yükseldi. Meksika Sağlık Bakanı Jose Cordova, salgının kontrol altına alınıp alınmadığının anlaşılması için önümüzdeki 1-2 günün çok önemli olduğunu söyledi.
Normal şartlarda bugünlerde vaka sayısında katlanarak bir artış beklediklerini vurgulayan Cordova, ancak aksine yeni vaka sayısında günden güne düşüş olduğunu söyledi. Bu durumun kendilerini iyimserliğe sevk ettiğini söyleyen Cordova, “Bu eğilim devam ederse, salgın mayıs sonuna kadar durdurulabilir” dedi.

Suç oranı düştü
Meksika’da virüsün yayılmasını engellemek amacıyla ilan edilen 5 günlük resmi tatil dün başladı. Halkın çoğunluğunun salgın korkusuyla evlerinden çıkmaması nedeniyle sokakların büyük bir sessizliğe büründüğü görüldü. Dünyanın en çok suç işlenen şehirlerinden biri olan Mexico City’de bile, salgının etkisiyle suç oranı son bir haftada yüzde 37 azaldı. 

Sahte ilaca dikkat
Interpol dolandırıcıların, domuz gribi krizini sömürerek sahte ilaçlar satabileceği konusunda tüm tüketicileri uyardı.  İsviçre’nin Cenevre Üniversitesi’nde, domuz gribi hastalığına 36 saat içinde tanı koyan yeni bir testin geliştirildiği bildirildi. ABD’de domuz üreticileri, domuz gribine neden olan H1N1 virüsünün insanlardan domuzlara bulaşmasından endişe ediyor. 

MAFYA LİDERİNE MASKE TAKILDI
Salgına rağmen uyuşturucu çetelerine yönelik operasyonlarını sürdüren Meksika polisi, önceki gün başına 2 milyon dolar ödül konulan mafya lideri Gregorio Sauceda’yı ele geçirdi. Özel polis timlerinin,Sauceda’ya olası bir domuz gribi vakasına karşı yüz maskesi takmaları
dikkat çekti.

Haberin Devamı


Domuzlar haftada bir  kontrolden geçirilecek
Tarım Bakanlığı, dünyada giderek yayılan domuz gribi virüsü nedeniyle, Türkiye’deki kayıtlı yaklaşık iki bin domuzun haftada bir klinik kontrollerinin yapılması için genelge yayımladı. MHP, salgına yönelik önlemleri incelemek üzere üç kişilik komisyon kurdu. Havaalanlarındaki termal kameralı teknik ve sağlık önlemlerini yerinde bulan komisyon, sadece sağlık personeline dayalı önlem alınan Antalya Havalimanı için “önlemler yetersiz” dedi.
ÖNDER YILMAZ Ankara

Meksikalı minik misafir endişe yarattı 
TRT 23 Nisan Çocuk Şenliği için İzmir’e gelen Meksikalı çocuklardan birini evinde konuk eden bir öğrenci velisi anne, grip olunca hastaneye koştu. İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Mehmet Özkan, anne Ö.A.’nın (33) kan örneğinin temiz çıktığını söyledi. Meksika’dan İzmir’e gelen bir Türk’ün de  Ege Üniversitesi Hastanesi’ne başvurduğu ama temiz çıktığı belirtildi. Doktorlar, A.’nın toplum sağlığını düşünen bilinçli bir kişi olduğunu belirterek, “Sonuç hepimizi rahatlattı” dedi.
NESRİN COŞKUN İzmir DHA

Yazarlar