Sağlık Meme Büyütme Ameliyatı Nasıl Yapılır? Silikon Ameliyatları Kimlere Yapılır?

Meme Büyütme Ameliyatı Nasıl Yapılır? Silikon Ameliyatları Kimlere Yapılır?

22.03.2021 - 12:31 | Son Güncellenme:

Kadınlar için göğüsler son derece önemlidir. Özellikle kişilerin öz güven ve güzelliğini hissettiği vücut bölümlerinden biridir. Estetik yapımının artması ile beraber birçok kişi artık göğüslerini yaptırmaktadır. Özellikle küçük olan memeleri büyütmek için bu işlemler uygulanmaktadır. Sizler için meme büyütme ameliyatı hakkında bulunan bütün bilgileri detaylı bir şekilde derledik.

Meme Büyütme Ameliyatı Nasıl Yapılır Silikon Ameliyatları Kimlere Yapılır

Küçük meme yapısını değiştirmek için, kişiler göğüs büyütmek adına silikon meme protezi tercih edilebilir.

Meme Büyütme Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Göğüs yapısı kadınlar için son derece önemlidir. Estetik ameliyatların popüler olması ile beraber, kişiler artık istedikleri göğse kavuşabilirler. Özellikle bu işlemler arasında silikon protez ameliyatı daha çok tercih edilmektedir. Bu işleme genel olarak kilo alıp vermeden dolayı küçülen göğüsler için veya sarkan göğüsler için tercih edilmektedir. Aynı zamanda da tam olarak gelişmeyen göğüslere sahip olan kişilerde bu işlemleri yaptırmaktadır. Meme büyütme ameliyatı genel olarak meme yapısını dolgunlaştırmaktadır.

Meme daha büyük, dolgun, iri, kıvrımlı ve aşırı derecede estetik durmaktadır. Kişiler bunun için silikon meme protezi tercih etmektedir. Meme büyütme işlemi, meme dokusu altına protez yerleştirilmektedir. Kas dokusu altına protez yerleştirilen bu teknik asimetri farklılığı için veya boyut farklılığı içinde tercih edilmektedir. Bu işleme karar verilirken göğüs kafesi dokusu incelenmektedir. Göğsün yapısı, dolgunluğu, sarkıklığı ve göğüste bir kitle olup, olmadığı da diğer işlemler arasındadır.

Silikon Ameliyatları Kimlere Yapılır?

Silikon ameliyatlar genel olarak küçük göğse sahip olan kişiler tarafından tercih edilmektedir. Bununla beraber büyük ve dolgun göğse sahip olmak isteyen kişiler bu ameliyatı yaptırabilir. Kişiler bu işlemler sonucunda istedikleri göğüslere sahip olabilirler. Göğüs ameliyatının yapılmasında etken olan durumlar ise şu şekildedir;

Haberin Devamı

Meme simetrisini korumak adına, meme büyütme ameliyatı yapılabilir.

Vücut yapısına göre küçük göğse sahip olan kişilere bu işlem uygulanmaktadır.

Meme oranını dengelemek için bu işlem uygulanmaktadır.

Dolgun göğüslere sahip olmak isteyen kişiler bu işlemi tercih edebilir.

Gebelik nedeni ile meme yapısında bozukluk olması durumunda meme düzeltme ameliyatı yapılmaktadır.

Meme kanseri sonucunda, yeniden meme dokusunu kazanmak için bu ameliyat uygulanmaktadır.

Meme silikon yapıları ise şu şekildedir;

Şekil yapısına göre meme protezi damla veya yuvarlak protez çeşitleri.

İçerik yönüne göre meme protezi silikon ve serum fizyolojik yapı.

Yüzey çeşidine göre meme protezi yapısı.

Meme silikon ameliyatları ortalama bir saat içerisinde yapılmaktadır. Kişiler aynı gün veya bir sonraki gün taburcu olarak hastaneden ayrılabilirler. Ameliyat sonrasında kişilerin en az iki gün boyunca dinlenmesi gerekmektedir. Özellikle ilk günler göğüs yapısında şişkinlik bulunmaktadır. Ancak sonraki günler, göğüs şişliği inmektedir. Kişilerin ameliyat sonrasında en az bir ay boyunca sporcu sütyeni kullanması gerekmektedir. Bu olay memenin şeklinin oturmasına yardımcı olmaktadır.

Yazarlar