Sağlık Mevsimsel Adet Gecikmesi Maksimum Ne Kadar Sürer? Hormonları Nasıl Etkiler?

Mevsimsel Adet Gecikmesi Maksimum Ne Kadar Sürer? Hormonları Nasıl Etkiler?

04.03.2021 - 13:15 | Son Güncellenme:

Kadınların her ay yaşadıkları hormonal durumlardan biri olan adet, mevsimsel olarak bazı zamanlar sekmeye uğrayabilmektedir. Regl döneminin gecikmesinin çeşitli nedenleri bulunmaktadır. Bu nedenlerin en başında ise mevsim değişiklikleri gelmektedir. 21 ila 35 gün arasında gerçekleşen adet dönemi hakkında mevsimsel adet gecikmesi ne kadar sürer sorusunun yanıtlarını derledik.

Mevsimsel Adet Gecikmesi Maksimum Ne Kadar Sürer Hormonları Nasıl Etkiler

Kadınların her ay yaşadıkları adet döngüleri bazı zamanlarda değişim göstermektedir. Özellikle mevsim geçişleri adet düzenini en çok etkileyen durumlardan biridir. Kişiden kişiye değişen bu durum ile birlikte adet gecikme süresi de her kadının hormonuna göre farklılık göstermektedir.

Mevsimsel Adet Gecikmesi Maksimum Ne Kadar Sürer?

Mevsimsel adet gecikmesi kadınlarda 3 ila 10 gün arasında yaşanmaktadır. Kişiden kişiye değişen durum ve gün sayısının altında yatan pek çok etken bulunmaktadır. Stres, kilo kaybı ya da hızlı kilo alımı, çeşitli ilaç kullanımları, doğum kontrol ilaçlarının alınması, genetik hastalıklar adet gecikmesine neden olan etkenler arasındadır. Özellikle mevsimsel olarak adet gecikmesi yaşayan kişiler strese bağlı olarak gecikme gününü uzatabilmektedir. Tamamen kişinin hormonlarına bağlı gelişen bu durum için çeşitli tedavi uygulamaları bulunmaktadır.

Adet Gecikmesi Hormonları Nasıl Etkiler?

Adet gecikmesi yaşayan kişiler ilk olarak nedenini bulmalıdır. Stres kaynaklı yaşanan adet gecikmesinin süresi diğer koşullara göre daha fazladır. Bu durum kişilerin adet gecikmesi ile birlikte daha çok stres ve baskı altında kalmasına neden olur. Adet gecikmesi hormonları en çok etkileyen durumlardan biridir. Vücutta oluşan şişkinlik, kişinin stres içerisinde olması ve sürekli olarak gergin tavırlar sergilemesi, adet gecikmesinin en belirgin özelliklerindendir.

Her ay yaşanılan adet döngüsünü sekmeye uğratan adet gecikmesi durumu kişiden kişiye değişmektedir. Adet gecikmesi durumu hem fiziksel hem de ruhsal olarak olumsuz etkileyen durumlardan biridir. Bu nedenle kişilerin bu durumu acilen çözümlemesi ve tedavi yöntemlerine başvurması önerilmektedir.

Adet Gecikmesi Doğal Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

Adet gecikmesinin temel nedeni olan stres ve mevsim geçişleri, hanımları en çok sıkıntıya uğratan durumlardan biridir. Her ay düzenli adet olan kadınlar, gecikme yaşadıklarında vücutlarında şişlik ve ödem sıkıntıları ile karşı karşıya kalmaktadır. Ödem söktürücü olan bitki çaylarının adeti tetiklediği kanıtlanmıştır.

Bu nedenle nane ve limon çayları, maydanoz ve zencefil karışımları bitkisel çözüm arayışı içerisinde olan kişiler için oldukça etkilidir. Bunun yanı sıra gün içerisinde maydanoz ve limon suyu içmek de kanı sulandırarak regl olumunu hızlandıracak tedavi yöntemlerinden biri olarak kabul edilmiştir.

Yazarlar