Sağlık Miyozit Nedir, Neden Olur? Miyozit Belirtileri Nelerdir, Tedavisi Nasıl Yapılır?

Miyozit Nedir, Neden Olur? Miyozit Belirtileri Nelerdir, Tedavisi Nasıl Yapılır?

05.07.2022 - 17:02 | Son Güncellenme:

Miyozit, ne olduğu sıklıkla merak edilen durumlardan biridir. Özellikle sık sık karşılaşılmasından dolayı önemli konular arasındadır. Bu bakımdan Miyozit nedir öğrenebilir ve buna göre rahatlıkla kullanabilirsiniz. Miyozit nedir, neden olur? Miyozit belirtileri nelerdir, tedavisi nasıl yapılır tüm detayları ile derledik.

Miyozit Nedir, Neden Olur Miyozit Belirtileri Nelerdir, Tedavisi Nasıl Yapılır

 Miyozit, kas iltihabı anlamına gelen bir kelimedir. Miyozit, kas yorgunluğuna ya da kas güçsüzlüğüne sebep olan bir rahatsızlıktır.

Haberin Devamı

 Miyozit Nedir, Neden Olur?

 Miyozit, kas iltihabı demektir. Hem çocuklarda hem de yetişkinlerde karşılaşılan bu rahatsızlık kadınları erkeklere göre daha fazla etkiler. Özellikle yetişkinlerde 30 - 60 yaş arasında çocuklarda ise 5 - 15 yaş arasında rastlanan bir hastalıktır. Romatizmal hastalıklara bağlı olarak ortaya çıkan miyozit, ana nedeni bağışıklık sistemi olan bir rahatsızlıktır. Bağışıklık sistemi bazı kasları fazla miktarda üretir ve kas liflerinde de iltihaplar meydana gelir.

 Miyozit Belirtileri Nelerdir, Tedavisi Nasıl Yapılır?

 Miyozit belirtileri arasında en çok rastlanan kol ve bacak kaslarındaki güçsüzlüğün artmasıdır. Az da olsa ciltte kızarıklıklar, nefes darlığı, eklem ağrıları ve yutma güçlüğü ile de karşılaşılması mümkündür. Aynı zamanda mide bulantısı, bacaklarda ödem ve soluk ten de miyozit belirtileri arasındadır. İlaçla tedavide bağışıklık kuvvetlendirici ilaçlar ya da vitaminler kullanılır. Aynı zamanda ilaç tedavisi ile beraber rehabilitasyon uzmanı ile beraber ya da tek başına kas güçlendirmek için egzersizler yapmak da oldukça önemlidir.

Yazarlar