Püf Noktası Musluk bataryalarını ayna gibi parlatıyor! Artık kireç ve su lekesi tutmayacak… Tek damlası yetiyor

Musluk bataryalarını ayna gibi parlatıyor! Artık kireç ve su lekesi tutmayacak… Tek damlası yetiyor

24.02.2024 - 15:33 | Son Güncellenme:

Musluklar, sık sık su ve kireç lekeleriyle kaplanır ve bu lekeleri temizlemek oldukça zaman alıcı ve zorlu bir iş olabilir. Ancak, musluk bataryalarınızı ayna gibi parlatmanın basit bir yöntemi var. Tek damlası yetiyor.

Musluk bataryalarını ayna gibi parlatıyor Artık kireç ve su lekesi tutmayacak… Tek damlası yetiyor

Musluk bataryalarında zamanla kireçlenme ve su lekesi kalabiliyor. Ev hanımlarının canını sıkan bu görüntü bataryaları pis gösteriyor. Ne kadar yıkasam da aynı kalıyor diyenlerdenseniz bu önerimiz tam size göre. Musluk bataryalarınızdaki kireç ve su lekelerinden artık iz kalmayacak. Musluklarınız bu yöntemle ışıl ışıl parlayacak ve kireç olmayacak.

Haberin Devamı

SİRKE VE KARBONAT İLE TEMİZLEYİN

Musluk bataryalarını öncelikle temizlemek gerekir. Bunun için ihtiyacınız olan iki malzeme var. Sirke ve karbonat. Sirke ve karbonat, doğal temizlik maddeleri olarak bilinir ve bir araya geldiklerinde etkileyici bir temizlik gücüne sahiptirler. Bu iki malzemenin kombinasyonu, kireç ve su lekelerini hızla çözerken, muslukların parlaklığını geri kazanmalarına yardımcı olur.

Tek yapmanız gereken biraz sirkeyi musluk yüzeyine püskürtmek ve üzerine karbonat serpmektir. Ardından, bir sünger veya bez yardımıyla ovun ve durulayın. Sonuç, parıldayan ve lekesiz musluklar olacaktır.

Musluk bataryalarını ayna gibi parlatıyor Artık kireç ve su lekesi tutmayacak… Tek damlası yetiyor

BEBEK YAĞI İLE ÖNLEM ALIN

Musluk batarlarınızın parıl parıl parlamasını istiyorsanız bebek yağından faydalanabilirsiniz. Bebek yağı, yüzeyde ince bir tabaka oluşturarak suyun bıraktığı izleri ve lekeleri etkili bir şekilde önler.

Haberin Devamı

Musluk ve bataryaların parlaklığını korurken aynı zamanda suyun neden olduğu kireç birikintilerine karşı da etkilidir. Uygulandığında, bebek yağı su damlalarının yüzeyde yayılmasını sağlar ve böylece suyun birikmesini engeller.

Ayrıca, bebek yağı su lekelerine karşı dayanıklıdır ve temizlik işlemini kolaylaştırır. Suyun metal yüzeylere yapışmasını engeller, bu da musluk ve bataryaların uzun süre parlak kalmasını sağlar. Bir miktar bebek yağını bir bez veya pamuk yardımıyla musluk yüzeyine nazikçe sürerek yaymanız yeterli olacaktır.

 

Yazarlar