Stil New Designer Alert: Aslı Jackson

New Designer Alert: Aslı Jackson

15.02.2012 - 00:00 | Son Güncellenme:

Aslı Jackson, uzun yıllar İngiltere'de yaşayıp ürettikten sonra Türkiye'ye dönüp, butiğini açan bir tasarımcı... Beyoğlu'nda Fransiz Sokağı'nın merdivenlerinden inince karşınıza çıkan butiği, nöbetçi butik gibi işliyor. Çevredeki bütün dükkanlar kapansa da, Aslı’nınki açık...

New Designer Alert: Aslı Jackson

Aslı Jackson, uzun yıllar İngiltere'de yaşayıp ürettikten sonra Türkiye'ye dönüp, butiğini açan bir tasarımcı. Beyoğlu'nda Fransiz Sokağı'nın merdivenlerinden inince karşınıza çıkan butiği, nöbetçi butik gibi işliyor. Çevredeki bütün dükkanlar kapansa da, Aslı’nınki açık... 

Atölyesinde geç saatlere kadar vakit geçiren tasarımcının çalışması genelde canlı performans tadında oluyor. Atölyesi sürekli göz önünde, yoldan geçenler merak edip, içeri girerek bu üretim serüvenine dahil olabiliyorlar. 

Butiğinde öncelikle kendi tasarımları ‘Aslı Jackson’ etiketi ile satılıyor. Eğlenceli, kabaremsi, eklektik, sürreal tasarımları var. İlginç tasarımlı ayakkabılar, incelikle hazırlanmış aksesuarlar, şapkalar mevcut. Aslı’nın stil danışmalığında geceye hazırlanabilir, bir makyaj ekleyerek partide tüm gözleri ve merakları üzerinizde toplayabilirsiniz. 

Aslı’nın ‘Re-fashion’ dediği eski parçaları yepyeni ve çok farklı stillere dönüştürme tekniği ile, eski bir erkek ceketinin şahane bir elbiseye dönüşümünü görebilirsiniz. Bu eski parçalar gardırobunuzda sürekli duran, atmaya kıyamadıklarınız olabilir; Aslı ‘dolabınızdakilerden sıkıldıysanız getirin, sizin için yeni bir şeyler tasarlayalım’ diyor. 
Aynı şey mobilyalarınız için de geçerli; ‘babaannemin eski bir berjerini rengarenk gömlek kumaşları ile kapladım bakın nasıl oldu!’ diyor Aslı, gidin ve görün!

Aslı Jackson’da sürekli bir indirim köşesi de var. Ayrıca zarif vintage parçalara gitmişken mutlaka bir göz atın deriz…

Fotoğraflar: Fethi Karaduman tarafından 46 Dergisi için çekilmiştir.

Yazarlar