Doğum Sonrası Normal Doğumun Anne Ve Bebeğe Tüm Faydaları Nelerdir?

Normal Doğumun Anne Ve Bebeğe Tüm Faydaları Nelerdir?

12.12.2020 - 15:52 | Son Güncellenme:

Anne olacak olan kişilerde normal doğum ve sezaryen doğum arasında ki farklar araştırılmaktadır. Hangi doğum türünü tercih etmesi konusunda hem çevresinden hem de başka yerlerden araştırmalar yapmaktadırlar. Normal doğumun ise diğer sezaryen doğum türüne göre faydaları olduğu bilinmektedir. Bundan dolayı normal doğumun hem anneye hem de bebeğe faydaları oldukça fazladır. Peki, normal doğumun anne ve bebeğe faydaları nelerdir? İşte normal doğum yapmak için tüm nedenler.

Normal Doğumun Anne Ve Bebeğe Tüm Faydaları Nelerdir

Normal doğumunun faydaları oldukça fazladır. Bundan dolayı normal doğum yapmaya uygun olan anne adaylarının mutlaka normal doğum yapması doktorlar tarafından da ısrarla önerilir.

Haberin Devamı

Normal Doğumun Anne ve Bebeğe Tüm Faydaları Nelerdir?

1) Bebeğin Ciğerleri Temizlenir

Normal doğum en sağlıklı doğum türü olarak bilinir. Anne karnında bebeğin ciğerlerinde bir takım sıvı birikimleri ortaya çıkar. Bu da bebeğin doğduktan sonra hastalık yaşamasına sebep olabilir. Normal doğum yapan bebeklerde ciğerlerde ki tüm sıvı birikimleri bu doğum ile birlikte temizlenmiş olur. Böylece bebeğin ciğerlerinde herhangi bir sıvı ya da başka bir hastalık kalmamaktadır.

2) Ameliyat İzi Olmaz

Normal doğumun en büyük faydaları arasında ameliyat izini olmaması olarak görülebilir. Çünkü sezaryen doğumda anne de bir takım ameliyat izleri daha sonra doğumdan sonra kalabilmektedir. Normal doğumda ise böyle bir durum söz konusu olmadığından dolayı anneye en uygun ve en faydalı doğum türü olarak bilinmektedir. Normal doğum ile birlikte annede herhangi bir cerrahi iz ya da başka farklı iz kalmamaktadır.

Haberin Devamı

3) İyileşme Süreci Hızlı Olur

Normal doğumda anne ve bebek için de iyileşme süreci hızlı olmaktadır. Normal doğumda maksimum 2 gün hastanede yatış süreci varken bu durum diğer doğum türünde 4 güne kadar çıkabilmektedir. Bu durumda da hızlı bir iyileşme süreci için normal doğum tercih edilebilir. Normal doğum yaptıktan sonra gündelik işlerinize daha erken atılabilirsiniz. Yaklaşık olarak 6 hafta sonra ise anne normal hayatına dönebilmektedir.

4) Bebek Faydalı Bakterileri Alır

Normal doğum yapılması durumunda bebek tüm faydalı bakterileri almış olur. Doğum kanalından rahim kanalına doğru çıkan bebek bu şekilde dünyaya gelir. Ayrıca anne karnında ki tüm faydalı bakterileri de almış olur. Bu şekilde bebek doğumdan sonra güçlü bir bağışıklık sistemine sahip olur. Yapılan araştırmalar göstermiştir ki normal doğum esnasında faydalı bakterileri alamayan bebekler daha sonra alerjik reaksiyonlara daha meyilli olurlar. Ayrıca bir takım hastalıklara da daha kolay yakalanırlar. 

 

Yazarlar