Yaşam Oğlu öldürülen babadan Ülkü Ocakları’na suçlama

Oğlu öldürülen babadan Ülkü Ocakları’na suçlama

04.04.2009 - 01:00 | Son Güncellenme:

Cinayetin planlanarak işlendiğini öne süren baba Zeki Karaman: Sanıklar cinayetten sonra Ülkü Ocakları’nda saklandı ve burada yakalandı

Oğlu öldürülen babadan Ülkü Ocakları’na suçlama

Beyoğlu’nda üniversite sınavlarına hazırlanan Emir Karaman’ın (19) öldürülmesiyle ilgili görülen davada baba Zeki Karaman mahkemeye sunduğu dilekçesinde “isyan” etti. Cinayetin planlanarak işlendiğini öne süren Karaman, “Sanıklar cinayetten sonra Ülkü Ocakları’na saklanıyor ve polis operasyonla buradan alıyor. Buralar suç yuvası. Orada yetişen gençler ise suç makinesi gibi yetişiyorlar” dedi.  

‘Yan gözle baktın’
Beyoğlu’nda üniversite sınavına hazırlanan Emir Karaman (19), 17 Nisan 2008 günü “yan gözle baktığı” gerekçesiyle dört kişi tarafından 17 yerinden bıçaklanarak öldürülmüştü. Kasımpaşa Ülkü Ocağı’nda yakalanan katil zanlısı Murat Özkan (21), Yağız Önal (20) ve Oğuzhan Ç. (16) tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Beyoğlu 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde geçtiğimiz günlerde görülen duruşmaya, müebbet hapis cezasıyla yargılanan Özkan ve Önal ve Oğuzhan Ç. getirildi. 

‘Sigara ya da küfür değil’
Duruşmada tutuksuz sanık Aykut Akhoroz (18) ile sanık avukatları, yakınları ve Karaman’ın babası Zeki Karaman da hazır bulundu. Duruşmada, baba Karaman mahkemeye iki sayfalık dilekçe sundu. Karaman’ın dilekçesinde de özetle, cinayetin “sigara istemek veya küfür değil, kız meselesi nedeniyle” Ülkü Ocakları’na bağlı gençler tarafından “planlı ve organize şekilde” işlendiğini öne sürdü.
Sanıklardan Özkan, Karaman’ın günah keçisi aradığını belirterek, “Ben olay nedeniyle kendimi suçlu görüyorum. Olay iddia edildiği gibi kız meselesiyle ilgili değildir. Bir kız meselesi mevcutsa da, bu olayla ilişkilendirilecek nitelikte değildir. Karşı tarafın acısını anlıyorum. Olayın suçlusu benim. Başka kişilerin vebal altında kalmasını istemem” dedi. Mahkeme, sanıkların tutukluluk halinin devamına, diğer tanıkların dinlenmesi için duruşmayı erteledi.  

Yazarlar