Yaşam OKS’de Burdur’u takım çalışması birinci yaptı

OKS’de Burdur’u takım çalışması birinci yaptı

17.07.2008 - 00:56 | Son Güncellenme:

2 yıldır OKS’de birinci, bu yıl da ÖSS’de beşinci olan Burdur’un başarısının nedeni takım çalışması ve ortak akıl. 6 okulda hem gruplar oluşturulmuş hem de ortak çalışılmış

OKS’de Burdur’u takım çalışması birinci yaptı

Eğitimde “Stratejik Takım Çalışması Projesi”ni uygulayan Burdur, son iki yıldır Ortaöğretim Kurumları Sınavı’nda (OKS) birinci oluyor. Öğrenci Seçme Sınavı’nda (ÖSS) da dört yıldır başarı grafiği sürekli yükselen Burdur, bu yıl beşinci oldu.
Burdur Milli Eğitim Müdürlüğü, derslik başına düşen öğrenci sayısı ilköğretimde 17, ortaöğretimde 18 olduğu halde, OKS ve ÖSS’de istenilen başarının yakalanamaması üzerine 2003 yılında Stratejik Takım Çalışması Projesi’ni uygulamaya koydu.
Proje çerçevesinde, 6 okulda, okul müdürleri ve öğretmenlerden oluşan gruplar oluşturuldu. Her grubun tek bir okul gibi yönetildiği proje kapsamında, grupları oluşturan okullar, birbirlerinin tüm etkinliklerine katılarak, sorunlara ortak bir akılla çözüm aradı.
Proje kente ait
Gruplardaki okulların öğretmenleri, zaman zaman birbirlerinin derslerine girerek sorunları yerinde tespit etti. Eğitimcilerin tecrübelerini birbirleriyle paylaştıkları proje sayesinde, dört yılın sonunda OKS’de geçen yıl birinci olan Burdur, başarısını bu yıl da tekrarladı.
ÖSS’de her yıl başarı grafiği yükselen il, bu yıl beşinci sıraya kadar yükseldi.
Burdur Milli Eğitim Müdürü Recep Yiğit, elde edilen başarıda en önemli etkenin “ortak akıl” olduğunu vurguladı. Göreve geldiği 2003 yılında Burdur’un OKS’de 27’nci, ÖSS’de de 47’nci olduğunu belirten Yiğit, “Başarısız sonuçların nedenini araştırdık ve ortak akıl oluşturduk. Stratejik Takım Çalışması Projesi oluşturarak, uygulamaya koyduk. Bu proje tamamen kentin eğitim camiasına aittir” dedi.

Örnek oldular
Projenin birçok ilde örnek alındığını dile getiren Yiğit, Antalya, İzmir, İstanbul, Muğla, Afyonkarahisar ve Diyarbakır’dan yöneticilerin Burdur’a gelerek inceleme yaptığını kaydetti.
Ailelerin ilgisinin de üst seviyede olduğuna dikkati çeken Yiğit, başarıda kitap okumanın da büyük rolü olduğunu söyledi.
Yiğit, kentte öğrenim gören 41 bin 370 öğrencinin, derslerdeki ve sınavlardaki başarılarının yanı sıra yılda ortalama 2 bin 280 sayfa kitap okuduklarını belirtti.

Haberin Devamı

OKS’de Burdur’u takım çalışması birinci yaptı

Burdurlu öğrenciler, başarılarına her sene bir yenisini ekliyor.

Yazarlar