Yaşam Öldürülen kadına ‘polis zoruyla getirme’ kararı

Öldürülen kadına ‘polis zoruyla getirme’ kararı

03.03.2011 - 02:37 | Son Güncellenme:

Kızının erkek arkadaşı tarafından öldürülen Nejla Yıldız’ın ölmeden önce yaptığı şikâyet davasında mahkeme Yıldız’ın duruşmaya ‘zorla’ getirilmesine karar verdi

Öldürülen kadına ‘polis zoruyla getirme’ kararı

Ankara Adliyesi Yazı İşleri Müdürü Nejla Yıldız ve kızı Duygu Yıldız, kızının erkek arkadaşı Gazi Baltacı tarafından tehdit edildi. Anne ve kızı “tehdit” ve “yaralama” suçlarından şikâyette bulundular, ancak savcılık anne ve kızına yönelik hiçbir koruma tedbiri almadı. 4 Ekim’de savcılıkta ifade veren Baltacı, serbest kaldıktan 16 gün sonra Duygu Yıldız’ın annesi Nejla Yıldız’ı otobüs durağında beklerken defalarca bıçaklayarak öldürdü.

Cinayet soruşturması bitmedi
Savcılık, ölüm anı otobüs durağının yakınındaki bir marketin kamerası tarafından görüntülenmesine ve olay yerinde çok sayıda tanık olmasına karşın, Baltacı hakkındaki adam öldürme soruşturmasını tamamlamadı. Savcılık, psikiyatrik tedavi gördüğünü iddia etmesi üzerine şüpheliyi önce hastaneye ardından Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne sevk etti.
Ankara Cumhuriyet Savcısı Emine Şencan Sarp, Baltacı hakkında “tehdit” ve “yaralama” suçundan başlattığı soruşturmayı tamamlayarak iddianame hazırladı.
Ankara 2. Sulh Ceza Mahkemesi, iddianameyi 22 Şubat’ta kabul ederek, tensip zabtını hazırladı. Zabıtta Duygu Yıldız’ın yanı sıra öldürülen annesi Nejla Yıldız’a da çağrı kağıdı gönderilmesine karar verildiği, duruşmaya gelinmediği takdirde polis zoruyla getirilecekleri uyarısı ekledi.
Davanın ilk duruşması 20 Aralık 2011’de yapılacak.

Yazarlar